Annonce
Regionalt

DF varmer op til politiforhandlinger: 140 landbetjente skal på gaden

Landbetjente skal være en større del af bybilledet i de danske landdistrikter, mener Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup. Foto: Arkivfoto/Mathilde Bech.
De danske landdistrikter skal have deres landbetjente tilbage, siger Peter Skaarup (DF) forud for snarlige politiforhandlinger. Han vil hæve antallet til 140 mod de nuværende 20.
Annonce

Forslag: Landbetjente skal på ny patruljere gaderne i de danske landdistrikter.

Det er meldingen fra Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup, der vil have flere landbetjente på politiets lønningsliste.

Forslaget kommer som et led i regeringen og oppositionens politiforhandlinger, der sættes i gang i august.

Ifølge Peter Skaarup skal antallet af landbetjente være på 140 på tværs af Danmark, som det også var tilfældet i 2008. De skal gøre de 20 landbetjente, der på nuværende tidspunkt patruljerer i Danmark, selskab. Gruppeformanden mener, at landbetjentene skal være med til at indgyde tryghed i lokalområderne.Når turisterne er væk, så er politiet også færre på arbejde lokalt. Derfor så tror vi, at det er vigtigt, at den kriminalitet og utryghed, der trods alt er i provinsen, ikke får lov til at eskalere

Peter Skaarup, gruppeformand for Dansk Folkeparti.- Vi mener, at landbetjentene kan være myndighedernes lokale øjne, der kan se, at alt går vel, der er ro og orden, og at borgerne føler sig trygge, siger Peter Skaarup.

Trygheden og nærheden, mener Peter Skaarup, vil kunne gøre landdistrikterne mere attraktive.

- Det er vigtigt at føle sig tryg, hvis man skal genetablere tilliden til landdistrikterne og lysten til at bo i provinsen, siger han.

Annonce

Kriminalitet og utryghed

Ligesom mange andre dele af samfundet oplevede det danske politi en stigende centralisering i kølvandet på politireformen og strukturreformen i midten af nullerne. Det har blandt andet betydet, at antallet af landpolitistationer i de danske politikredse er faldet markant.

Ifølge Peter Skaarup vil en forøgelse af styrken i landdistrikterne ikke kun betyde mere tryghed, men også mere effektivt politiarbejde.

- En lokal forankret politibetjent har et unikt kendskab til befolkningen og forebygger og opklarer mere effektivt end en storbybetjent, der ikke kender de lokale, siger han.

Landbetjentens manglende tilstedeværelse er tydeligst, når sommergæsterne har forladt de små turistdestinationer som Fanø, lyder det fra gruppeformanden.

- Når turisterne er væk, så er politiet også færre på arbejde lokalt. Derfor så tror vi, at det er vigtigt, at den kriminalitet og utryghed, der trods alt er i provinsen, ikke får lov til at eskalere, siger Peter Skaarup.

Annonce

3000 nye betjente

For at få flere landbetjente vil Peter Skaarup og Dansk Folkeparti gerne uddanne 3000 nye betjente over de næste ti år og dermed få uddannet 300 betjente årligt. Ifølge gruppeformanden skal 120 af de 300 nyuddannede bruges som landbetjente.

- Vi snakker om en årlig aflønning på lidt over en halv million kroner pr. politibetjent. Det er til at overkomme, hvis regeringen er indstillet på det, siger Peter Skaarup.

Hvor skal de penge komme fra?

- Vi har et forslag om at stoppe for al ikke-vestlig indvandring. Et asylstop. Det vil i sig selv kunne finansiere det her, siger Peter Skaarup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

Annonce