x
Annonce
Indland

DF vil ikke afvise at gøre Mette Frederiksen til statsminister

Dansk Folkepartis kan ende med at blive partiet, der sikrer Mette Frederiksen statsministerposten, hvis hun efter det kommende valg ikke kan finde den nødvendige opbakning i rød blok. - Jeg afviser ingenting på forhånd, sagde Kristian Thulesen Dahl på Det Fynske Folkemøde hos Fyens Stiftstidende lørdag. Foto: Nils Svalebøg.

DF kan blive partiet, som gør Mette Frederiksen (S) til statsminister, hvis de andre partier i rød blok ikke vil. Det fastslog partiformand Kristian Thulesen Dahl på debatmøde hos Fyens Stiftstidende lørdag.

Hvis Mette Frederiksen efter det forestående folketingsvalg ikke kan finde den nødvendige opbakning i den røde blok, behøves hun ikke nødvendigvis at afskrive sine drømme om at blive statsminister.

For under en debat på Det Fynske Folkemøde hos Fyens Stiftstidende lørdag lod partiformand Kristian Thulesen Dahl - direkte adspurgt af avisen Danmarks politiske redaktør Thomas Funding - forstå, at han ikke på forhånd vil afvise en mulighed, hvor Dansk Folkeparti vil lade Socialdemokraterne komme til magten, selv om partiet ikke kan finde flertal for Mette Frederiksen som statsminister blandt partierne i den røde blok.

- Jeg afskriver ingenting. Vi vil som altid bruge vores mandater allerbedst. Vores vælgere kan vide sig sikre på, at vi kaster alle kræfter ind i at få ført mest mulig DF-politik. Vi stiller os ikke ud på sidelinjen i dansk politik. Vi vil være at finde inde i centrum, sagde Kristian Thulesen Dahl i en samtale med Thomas Funding.

Annonce

Mulighed for langsigtede aftaler

Under sin snak med Thomas Funding slog Kristian Thulesen Dahl dog fast, at plan A fortsat er at sikre en borgerlig regering. Og med en tilpas god opbakning fra vælgerne, så kan regeringen komme til at bestå af Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative. Altså ser Kristian Thulesen Dahl det fortsat ikke som en mulighed, at en kommende borgerlig regering kommer til at tælle både Dansk Folkeparti og det nuværende regeringsparti Liberal Alliance.

Hvad enten statsministeren kommer til at blive blå eller rød, som håber Kristian Thulesen Dahl på, at der i den kommende regeringsperiode vil blive realiseret en række politiske aftaler mellem Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokratiet. Ifølge DF's formand udgør de tre partier en stærk akse i dansk politik.

- Vi har grundlag for at træffe nogle langsigtede aftaler, der kan vare ved. Det kan eksempelvis være omkring klima, EU og udlændige, sagde Kristian Thulesen Dahl.

S på lang vandring

Med til debatterne på Det Fynske Folkemøde var også den radikale partiformand Morten Østergaard.

Under sin snak med Morten Østergaard spurgte Thomas Funding, om den radikale partiformand ikke var nervøs for at sende Mette Frederiksen i armene på Dansk Folkeparti, hvis De Radikale vælger at opretholde krav til den politik, som en eventuelt kommende Socialdemokratisk regering skal føre.

Men Morten Østergaard afvise, at De Radikale kan ende med at bane vejen for en socialdemokratisk regering, som har gjort sig afhængig af Dansk Folkeparti.

- Socialdemokratiet har helt af egen vilje spadseret hen over den politiske landskab i retning af Dansk Folkeparti, lød vurderingen fra den radikale formand på Det Fynske Folkemøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se byrådets møde live på Facebook

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce