Annonce
Indland

DF vil ikke afvise at gøre Mette Frederiksen til statsminister

Dansk Folkepartis kan ende med at blive partiet, der sikrer Mette Frederiksen statsministerposten, hvis hun efter det kommende valg ikke kan finde den nødvendige opbakning i rød blok. - Jeg afviser ingenting på forhånd, sagde Kristian Thulesen Dahl på Det Fynske Folkemøde hos Fyens Stiftstidende lørdag. Foto: Nils Svalebøg.

DF kan blive partiet, som gør Mette Frederiksen (S) til statsminister, hvis de andre partier i rød blok ikke vil. Det fastslog partiformand Kristian Thulesen Dahl på debatmøde hos Fyens Stiftstidende lørdag.

Annonce

Hvis Mette Frederiksen efter det forestående folketingsvalg ikke kan finde den nødvendige opbakning i den røde blok, behøves hun ikke nødvendigvis at afskrive sine drømme om at blive statsminister.

For under en debat på Det Fynske Folkemøde hos Fyens Stiftstidende lørdag lod partiformand Kristian Thulesen Dahl - direkte adspurgt af avisen Danmarks politiske redaktør Thomas Funding - forstå, at han ikke på forhånd vil afvise en mulighed, hvor Dansk Folkeparti vil lade Socialdemokraterne komme til magten, selv om partiet ikke kan finde flertal for Mette Frederiksen som statsminister blandt partierne i den røde blok.

- Jeg afskriver ingenting. Vi vil som altid bruge vores mandater allerbedst. Vores vælgere kan vide sig sikre på, at vi kaster alle kræfter ind i at få ført mest mulig DF-politik. Vi stiller os ikke ud på sidelinjen i dansk politik. Vi vil være at finde inde i centrum, sagde Kristian Thulesen Dahl i en samtale med Thomas Funding.

Annonce

Mulighed for langsigtede aftaler

Under sin snak med Thomas Funding slog Kristian Thulesen Dahl dog fast, at plan A fortsat er at sikre en borgerlig regering. Og med en tilpas god opbakning fra vælgerne, så kan regeringen komme til at bestå af Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative. Altså ser Kristian Thulesen Dahl det fortsat ikke som en mulighed, at en kommende borgerlig regering kommer til at tælle både Dansk Folkeparti og det nuværende regeringsparti Liberal Alliance.

Hvad enten statsministeren kommer til at blive blå eller rød, som håber Kristian Thulesen Dahl på, at der i den kommende regeringsperiode vil blive realiseret en række politiske aftaler mellem Dansk Folkeparti, Venstre og Socialdemokratiet. Ifølge DF's formand udgør de tre partier en stærk akse i dansk politik.

- Vi har grundlag for at træffe nogle langsigtede aftaler, der kan vare ved. Det kan eksempelvis være omkring klima, EU og udlændige, sagde Kristian Thulesen Dahl.

Annonce

S på lang vandring

Med til debatterne på Det Fynske Folkemøde var også den radikale partiformand Morten Østergaard.

Under sin snak med Morten Østergaard spurgte Thomas Funding, om den radikale partiformand ikke var nervøs for at sende Mette Frederiksen i armene på Dansk Folkeparti, hvis De Radikale vælger at opretholde krav til den politik, som en eventuelt kommende Socialdemokratisk regering skal føre.

Men Morten Østergaard afvise, at De Radikale kan ende med at bane vejen for en socialdemokratisk regering, som har gjort sig afhængig af Dansk Folkeparti.

- Socialdemokratiet har helt af egen vilje spadseret hen over den politiske landskab i retning af Dansk Folkeparti, lød vurderingen fra den radikale formand på Det Fynske Folkemøde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce