Annonce
Aabenraa

DGI glæder sig over positiv modtagelse af gåmaraton i Aabenraa

Smilene var store mange gange i løbet af de fire gå-aftener. Privatfoto
Flere end ventet havde lyst til at gå 21 eller 42 kilometer sammen med andre i løbet af to uger. Nu håber man hos DGI, at turen har givet deltagerne lyst til at blive ved med at gå.

Aabenraa: Håbet var, at der ville komme 100 deltagere i alt, da DGI Sønderjylland inviterede til gåmaraton i fire etaper i løbet af juni.

- Så vi er rigtig glade over, at 118 har tilmeldt sig og deltaget på de fire forskellige gåture. Vi har fået rigtig mange glade smil på turene og positive tilkendegivelser, både på turene og efterfølgende på hele arrangementet, siger idrætskonsulent Danni Callesen i en pressemeddelelse.

Alle deltagere har nu fået en mail med orientering om de gå-fællesskaber, der findes i området, så de har mulighed for at fortsætte med gåturene i samvær med andre.

Annonce
Gå-maraton er et koncept, hvor man sammen med andre tilbagelægger 21 eller 42 kilometer i to-fire etaper. Privatfoto

Hvert sit tempo

Gå-marathon var arrangeret af DGI i samarbejde med Tove Laursen, som er gå-vært i Øster Løgum, og man kunne tegne sig for enten et halvmaraton i to etaper eller et fuldt maraton på 42 km over fire dage fordelt på to uger. Ruten gik ad både de gamle og nye sløjfer, som der løbes til Aabenraa Bjergmaraton - og som ved andre løb blev deltagerne delt op efter marchhastighed. Arrangementet var et led i bestræbelserne på at få flere danskere til at bevæge sig og at få dem til at blive ved med at bevæge sig. Og naturligvis var der medaljer til alle, der gennemføre.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce