Annonce
Haderslev

DGI Sønderjylland får igen et rep-hold

Jakob Stahl (øverst fra venstre), Bjørk Gotthardsen og Rikke Jæger samt Søren Carstensen og Signe Clausen er instruktørteam hos DGI Sønderjylland. PR foto
Efter et års pause uden repræsentationshold i DGI Sønderjylland melder fem instruktører klar til at lede holdet med nogle af de bedste gymnaster fra det sønderjyske.

Sønderjylland: DGI Sønderjylland får efter et års pause igen et Rep-hold. Fem instruktører har meldt sig på banen til at lede holdet, der kommer til at bestå af Sønderjyllands bedste gymnaster, og selv de først bliver udtaget i slutningen af august, er de fem instruktører allerede langt med planlægningen af sæsonen:

- Altså vi har rigtig mange gode idéer i instruktørteamet, og der begynder at tegne sig et mønster for sæsonen, men det er altså hemmeligt, udtaler Bjørk Gotthardsen, der sammen med instruktørerne Jakob Stahl og Søren Carstensen primært vil tage sig af spring og rytme for drengene.

Men de vil alligevel godt løfte sløret for, at fokus på grundgymnastikken vil fylde meget og samtidig kan rep-holdsgymnasterne se frem til at få kendskab til rigtig mange forskellige stilarter både inden for spring og rytme:

De fem instruktører er Jakob Stahl, Bjørk Gotthardsen, Rikke Jæger, Søren Carstensen og Signe Clausen. De er alle tidligere gymnaster på DGI Sønderjyllands REP-hold, og de fleste kender hinanden som tidligere gymnastik-kollegaer på Sundeved Efterskole.

- Det er en kæmpe force for vores instruktørteam, at vi kender hinanden så godt, for vi kan have fokus på gymnasternes udvikling og lære dem en masse både fra gymnastikkens verden, men også om at bidrage til et stærkt fællesskab på holdet, siger Bjørk Gotthardsen.

Annonce

Social gymnastik

Og sociale kompetencer er lige præcis nogle af de træk, instruktørerne vil kigge på hos de gymnaster, som dukker op til fortræningerne og udtagelsen:

- Når gymnasterne vælger at blive en del af rep-holdet, siger de både ja til gymnastikken, til os instruktører, men i høj grad ja til at ville hinanden – de skal give noget af sig selv til holdånden, siger Signe Clausen.

Alle gymnaster har mulighed for at komme med til fortræningerne tirsdag 20. august og mandag 26. august kl. 19–21.30 på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole. Udtagelsen finder sted lørdag 31. august kl. 10 - 16 - ligeledes på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce