Annonce
Haderslev

DGI Sønderjylland får igen et rep-hold

Jakob Stahl (øverst fra venstre), Bjørk Gotthardsen og Rikke Jæger samt Søren Carstensen og Signe Clausen er instruktørteam hos DGI Sønderjylland. PR foto
Efter et års pause uden repræsentationshold i DGI Sønderjylland melder fem instruktører klar til at lede holdet med nogle af de bedste gymnaster fra det sønderjyske.

Sønderjylland: DGI Sønderjylland får efter et års pause igen et Rep-hold. Fem instruktører har meldt sig på banen til at lede holdet, der kommer til at bestå af Sønderjyllands bedste gymnaster, og selv de først bliver udtaget i slutningen af august, er de fem instruktører allerede langt med planlægningen af sæsonen:

- Altså vi har rigtig mange gode idéer i instruktørteamet, og der begynder at tegne sig et mønster for sæsonen, men det er altså hemmeligt, udtaler Bjørk Gotthardsen, der sammen med instruktørerne Jakob Stahl og Søren Carstensen primært vil tage sig af spring og rytme for drengene.

Men de vil alligevel godt løfte sløret for, at fokus på grundgymnastikken vil fylde meget og samtidig kan rep-holdsgymnasterne se frem til at få kendskab til rigtig mange forskellige stilarter både inden for spring og rytme:

De fem instruktører er Jakob Stahl, Bjørk Gotthardsen, Rikke Jæger, Søren Carstensen og Signe Clausen. De er alle tidligere gymnaster på DGI Sønderjyllands REP-hold, og de fleste kender hinanden som tidligere gymnastik-kollegaer på Sundeved Efterskole.

- Det er en kæmpe force for vores instruktørteam, at vi kender hinanden så godt, for vi kan have fokus på gymnasternes udvikling og lære dem en masse både fra gymnastikkens verden, men også om at bidrage til et stærkt fællesskab på holdet, siger Bjørk Gotthardsen.

Annonce

Social gymnastik

Og sociale kompetencer er lige præcis nogle af de træk, instruktørerne vil kigge på hos de gymnaster, som dukker op til fortræningerne og udtagelsen:

- Når gymnasterne vælger at blive en del af rep-holdet, siger de både ja til gymnastikken, til os instruktører, men i høj grad ja til at ville hinanden – de skal give noget af sig selv til holdånden, siger Signe Clausen.

Alle gymnaster har mulighed for at komme med til fortræningerne tirsdag 20. august og mandag 26. august kl. 19–21.30 på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole. Udtagelsen finder sted lørdag 31. august kl. 10 - 16 - ligeledes på Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Billund

Fredagstræf på Jydepotten

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce