Annonce
Sønderborg

DGI's Genforenings-stafet kommer til Nordborg og Sønderborg

Man kan løbe og gå med i Nordborg og Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
I maj vil løbere fra DGI løbe gennem Sønderborg Kommune med en Genforenings-stafet. I Nordborg og Sønderborg vil der være aktiviteter og løb for alle.
Sønderborg/Nordborg: DGI's løbeklubber på Als og i Gråsten og Broager er med, når 24 sønderjyske løbeklubber i maj markerer Genforeningen 2020. Mellem den 2. og 30. maj vil løbeklubberne tilbagelægge 468 kilometer på en rute, der går gennem syv syd- og sønderjyske kommuner og på vejen passerer 43 genforeningssten.
Stafetten begynder og slutter ved Folkehjem i Aabenraa, og den 3. maj ankommer depechen til Ballebro for dagen efter at blive svømmet over Als Fjord. I Hardeshøj tager alsiske løbeklubber tager imod og løber den i mål i Nordborg. De kommende eftermiddage fortsætter stafetten gennem Als og Fastlandet, inden den forlader Sønderborg Kommune om eftermiddagen 10. maj.

Fest i Nordborg og Sønderborg

Der er lagt op til folkefest i målbyerne, når stafetten ankommer til Storegade i Nordborg den 4. maj og til Sønderborg den 7. maj. I Nordborg slås begivenheden sammen med 75-året for anden verdenskrigs afslutning i Danmark. I Sønderborg inviterer arrangørerne til Store Hvedeaften som optakt til Store Bededag dagen efter.
I begge byer bliver der rig mulighed for at kombinere en gå- eller løbetur med familien med aftensmad, musik og aktiviteter for både store og små. Der er åben for tilmeldinger til løb uden tidstagning i Nordborg og Sønderborg, hvor man kan vælge mellem 2020 meter-børneløb, fem kilometer gang og fem kilometer løb.

Ud over det festlige program med bevægelse, musik og mad er det også muligt at blive klogere på Genforeningen. DGI kommer nemlig med en historisk interaktiv udstillingstrailer, hvor interesserede kan efterlade en personlig hilsen til fremtiden.

- I traileren kan besøgende genopleve genforeningshistorien fortalt gennem ord, billeder, videoer og tage et selfie-postkort. Her kan de skrive en personlig hilsen, som de sender til fremtiden, fortæller Holger Jacobsen, der er frivillig arrangør i Stafet2020 styregruppen.

Alle postkort gemmes elektronisk i stafettens gyldne depeche. De næste 100 år bliver depechen udstillet på Folkehjem i Aabenraa og må først åbnes i 200-året for Genforeningen i 2120.

DGI Stafet 2020

Hver dag i maj løber stafetten mellem klokken 17-21 med deltagere fra de lokale løbeklubber. Stafetten stopper undervejs i ni eventbyer i de syv syd- og sønderjyske kommuner.
I Sønderborg Kommune foregår stafetten: Den 3. maj: Ankomst Ballebro. 4. maj: Depechen svømmes over Als Fjord og går i land ved Hardeshøj. Den løber i mål i Nordborg kl. 17.15, hvor der er aktiviteter og løb. 5. maj: Nordborg-Fynshav. 6. maj: Fynshav-Majbøl. 7. maj: Majbøl-Sønderborg Slot, vhor der er Store Hvedeaften med aktiviteter og løb. 8. maj: Dybbøl - Skelde. 9. maj: Skelde - Gråsten. 10. maj: Gråsten - Rønshoved.
Læs mere og tilmeld dig på www.dgi.dk/stafet2020, her er hver rute også beskrevet.
Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce