Annonce
Sønderborg

DGI's Genforenings-stafet kommer til Nordborg og Sønderborg

Man kan løbe og gå med i Nordborg og Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
I maj vil løbere fra DGI løbe gennem Sønderborg Kommune med en Genforenings-stafet. I Nordborg og Sønderborg vil der være aktiviteter og løb for alle.
Sønderborg/Nordborg: DGI's løbeklubber på Als og i Gråsten og Broager er med, når 24 sønderjyske løbeklubber i maj markerer Genforeningen 2020. Mellem den 2. og 30. maj vil løbeklubberne tilbagelægge 468 kilometer på en rute, der går gennem syv syd- og sønderjyske kommuner og på vejen passerer 43 genforeningssten.
Stafetten begynder og slutter ved Folkehjem i Aabenraa, og den 3. maj ankommer depechen til Ballebro for dagen efter at blive svømmet over Als Fjord. I Hardeshøj tager alsiske løbeklubber tager imod og løber den i mål i Nordborg. De kommende eftermiddage fortsætter stafetten gennem Als og Fastlandet, inden den forlader Sønderborg Kommune om eftermiddagen 10. maj.

Fest i Nordborg og Sønderborg

Der er lagt op til folkefest i målbyerne, når stafetten ankommer til Storegade i Nordborg den 4. maj og til Sønderborg den 7. maj. I Nordborg slås begivenheden sammen med 75-året for anden verdenskrigs afslutning i Danmark. I Sønderborg inviterer arrangørerne til Store Hvedeaften som optakt til Store Bededag dagen efter.
I begge byer bliver der rig mulighed for at kombinere en gå- eller løbetur med familien med aftensmad, musik og aktiviteter for både store og små. Der er åben for tilmeldinger til løb uden tidstagning i Nordborg og Sønderborg, hvor man kan vælge mellem 2020 meter-børneløb, fem kilometer gang og fem kilometer løb.

Ud over det festlige program med bevægelse, musik og mad er det også muligt at blive klogere på Genforeningen. DGI kommer nemlig med en historisk interaktiv udstillingstrailer, hvor interesserede kan efterlade en personlig hilsen til fremtiden.

- I traileren kan besøgende genopleve genforeningshistorien fortalt gennem ord, billeder, videoer og tage et selfie-postkort. Her kan de skrive en personlig hilsen, som de sender til fremtiden, fortæller Holger Jacobsen, der er frivillig arrangør i Stafet2020 styregruppen.

Alle postkort gemmes elektronisk i stafettens gyldne depeche. De næste 100 år bliver depechen udstillet på Folkehjem i Aabenraa og må først åbnes i 200-året for Genforeningen i 2120.

DGI Stafet 2020

Hver dag i maj løber stafetten mellem klokken 17-21 med deltagere fra de lokale løbeklubber. Stafetten stopper undervejs i ni eventbyer i de syv syd- og sønderjyske kommuner.
I Sønderborg Kommune foregår stafetten: Den 3. maj: Ankomst Ballebro. 4. maj: Depechen svømmes over Als Fjord og går i land ved Hardeshøj. Den løber i mål i Nordborg kl. 17.15, hvor der er aktiviteter og løb. 5. maj: Nordborg-Fynshav. 6. maj: Fynshav-Majbøl. 7. maj: Majbøl-Sønderborg Slot, vhor der er Store Hvedeaften med aktiviteter og løb. 8. maj: Dybbøl - Skelde. 9. maj: Skelde - Gråsten. 10. maj: Gråsten - Rønshoved.
Læs mere og tilmeld dig på www.dgi.dk/stafet2020, her er hver rute også beskrevet.
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Erik frygter konsekvenserne: Lort fra græssende kvæg ender i Augustenborg Fjord

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Gangene er proppet til med varer: Virksomhed er nødsaget til at udvide med to kæmpe lagerhaller for at følge med efterspørgslen

Sydjylland For abonnenter

Rikke er mor til et handicappet barn - og der er mange bekymringer: At søge hjælp kan være opslidende

Erhverv

Mange nye virksomheder søger sammen i lokalt netværk: - Vi sætter en ære i at være størst

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-cheftræner har fået et luksusproblem: - De ser ud, som om de har spillet sammen i et år

Livsstil

Vin fra Spaniens høje helvede: Kom med til masterclass med Jonas Tofterup fra Esbjerg, Danmarks eneste Master og Wine

Aabenraa For abonnenter

Minister klapper i: Familie frygter for livet efter advarsel om udvisning

Sønderborg

Gæsterne stod i kø: Over 4000 klappede kalve og tog pedalkørekort på landbrugsskole

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE snuppede sejren til sidst

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Aabenraa For abonnenter

770.000 kroner fra stor vækstpulje går til Aabenraa: Ni projekter får penge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: Et klippeforsvar og en offensiv åbenbaring

Erhverv For abonnenter

Iværksætter postede millioner i at gøre asfaltarbejde grønnere: - Vi skal nok udvide med 8-10 mand

Annonce