Annonce
Aabenraa

DGI’s Genforeningsstafet bliver digital: Nu kan hele Danmark løbe med

Planen var ni store events rundt omkring i Sønderjylland, hvor Genforeningsstafetten kom forbi. Eventsene er aflyst og bliver til en digital begivenhed, men DGI Sønderjylland og styregruppen bag stafetten håber stadig at kunne løbe Sønderjylland rundt med depechen og samle historisk materiale, som først må åbnes om 100 år. Grafik: DGI Sønderjylland
DGI Sønderjylland og Styregruppen satser stadig på at løbe den planlagte stafetrute langs den gamle dansk-tyske grænse. Her skal der samles historisk dokumentation, som først må åbnes om 100 år.

Sønderjylland: For et år siden måtte DGI Sønderjylland og Styregruppen bag Stafet 2020 på grund af corona udskyde Stafet 2020 et år frem til maj 2021.

Der er kun tre måneder til, og pandemien er her fortsat, og derfor mener arrangørerne ikke, at det er realistisk at fortsætte planlægningen af ni store folkeevents med masser af festlige indslag.

Det skriver DGI Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Annonce

- Når vi lige nu ikke engang ved, om vi kan mødes til den tid,  har vi i samarbejde med de 25 foreningsarrangører besluttet at ændre kurs og fortsætte med Den Digitale Stafet 2020. Forhåbentlig får vi ligeså mange, hvis ikke endnu flere, mennesker ud at gå eller løbe en tur fra deres egen hoveddør. Så kan hele Danmark blive en del af genforeningsjubilæet nu, hvor vi ikke begrænser os af fysiske events, siger Danni Callesen, konsulent for løb og gang i DGI Sønderjylland.

I Den Digitale Stafet 2020 kan deltagerne gå eller løbe ligeså mange gange de vil i perioden 9. maj til 6. juni 2021 for blot 50 kroner og oveni prisen får de et unikt genforeningskrus og en digital goodiebag

Stafetrute langs grænsen bibeholdes

Noget der stadig er håb om kan lade sig gøre fysisk, er den oprindeligt planlagt stafetrute langs den gamle dansk-tyske grænse. Oprindeligt var den planlagt i etaper løbet af maximum 20 personer ad gangen, og det satses der på at gennemføre i maj måned 2021.

- Vi håber meget, at der åbnes op for, at små grupper kan løbe sammen. Vi kan nemt organisere det til at foregå i foreningernes små corona bobler, og her kan vi meget nemmere justere hurtigt fremfor de store events, som naturligt kræver noget længere planlægningstid, siger Danni Callesen.

Stafetruten løbes af de 25 foreningsarrangørers medlemmer og med sig har de en historisk depeche, som skal samle historisk dokumentation på sin vej rundt i grænselandet.

- Vi lovede os selv, da vi startede for snart tre år siden, at bevægelsen skulle understøttes af historisk formidling. Derfor transporteres der også en historisk planche-udstilling med stafetløbet rundt, hvor lokale borgere kan dykke ned i Genforeningens tidslinje og den sønderjyske idrætshistorie, fortæller Holger Jacobsen, frivillig bag projektet.

Stafettens depeche afleveres den 6. juni til udstilling på Folkehjem med et påbud om, at indholdet først må åbnes om 100 år, altså i 200-året for Genforeningen.

Stafetterne

Alle kan deltage i den digitale Genforeningsstafet og være med fra deres egen hoveddør. Læs mere på: www.dgi.dk/stafet2020

- Hvis samfundet åbner op til maj, vil stafetten langs den gamle dansk-tyske grænse sættes i gang søndag den 9. maj 2021 i Aabenraa, og 468 km senere kommer den tilbage til Aabenraa d. 6. juni 2021.

- Cirka 600 forskellige løbere fra de 25 lokalforeninger er undervejs med til at bringe depechen rundt langs ruten i syv syd- og sønderjyske kommuner; Aabenraa, Sønderborg, Tønder, Esbjerg, Vejen, Kolding og Haderslev.


Forhåbentlig får vi ligeså mange, hvis ikke endnu flere, mennesker ud at gå eller løbe en tur fra deres egen hoveddør. Så kan hele Danmark blive en del af genforeningsjubilæet nu, hvor vi ikke begrænser os af fysiske events.

Danni Callesen


Annonce
Aabenraa For abonnenter

Formandens arv bliver synlig i hjembyen

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Kolding

Nu skal corona-poderne videre i tilværelsen: - De kan bruges mange steder

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Aabenraa

Hærværk i tennisklub: Bænk blev antændt

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

36-årig mand løsladt efter grundlovsforhør i voldtægtssag - Politiet hemmeligholder sigtelse

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Sønderborg

Se video og billeder: Otte ton tung møllehat og vinger løftet på plads

Esbjerg For abonnenter

Optræk til ballade i naturfredningsforening: Bestyrelse vil afsætte egen formand

Kolding

Bilist stak af fra påkørsel på Vejlevej

Annonce