Annonce
Kultur

DGI’s store genforeningsstafet er løbet i gang

DGI Stafet 2020 blev åbnet med Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, og formanden for DGI Sønderjylland, Claus Klaris, i front for løbere fra AAIG og fra Løjt. PR-foto
Hver dag frem til 6. juni kan alle løbe – eller gå - med i DGI Sønderjyllands genforeningsstafet, som søndag blev løbet i gang i Aabenraa, efter frivillige har forberedt løbet i fire år.

AABENRAA: DGI Stafet 2020 blev søndag skudt i gang fra Folkehjem Aabenraa med taler og gæster. 25 lokale løbere fra AAIG og Løjt Idrætsforening løb den første etape på tre kilometer.

I spidsen løb Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, og formanden for DGI Sønderjylland, Claus Klaris. De bar depechen, der nu hver dag frem til den 6. juni løbes rundt på en 468 km lang rute langs den gamle dansk-tyske grænse. Den vil være i hænderne på i alt cirka 600 løbere fra 25 lokale foreninger, indtil den kommer retur til Folkehjem i Aabenraa og skal udstilles. Det skriver DGI Sønderjylland i en pressemeddelelse.

Alle kan deltage

Stafet 2020 er ligesom meget andet blevet et år forsinket på grund af coronapandemien. Der skulle sidste år have været ni lokale, fysiske løbeevents, hvor alle kunne deltage. Men de blev aflyst, og i stedet er en digital stafet blevet oprettet.

Sammen med de 468 km stafetløb for foreningerne er Den Digitale Stafet 2020 nu også åbnet. Her kan alle være med, og man kan gå eller løbe et antal kilometer i sit eget lokalområde. Man melder sine kilometer ind gennem Stafet 2020’s facebookside, og på førstedagen var deltagernes indsats talt sammen til 683 km.

Annonce

Tre kanonbrag

Forud for åbningen af DGI Stafet 2020 er gået fire år med forberedelser. En frivillig styregruppe har involveret de 25 lokale DGI-foreninger og de syv syd- og sønderjyske kommuner.

Den frivillige initiativtager til DGI Stafet 2020 er Holger Jacobsen, der ved løbets officielle åbning bød velkommen:

- Endelig, endelig er vi i gang. Nu får vi alligevel følelsen af fest og fejring, hvor det kan lade sig gøre at invitere nogle gæster og slutte dagen af med manér, sagde han.

Målet for den korte åbningsetape var Kronprinsens Kanonbatteri foran rådhuset i Aabenraa. Og her blev løbet saluteret med tre kanonbrag.

Alle kan deltage i Den Digitale Stafet 2020

  • Den Digitale Stafet 2020 holdes fra d. 9. maj til 6. juni. Alle kan være med fra deres egen hoveddør, og man kan løbe eller gå et selvvalgt antal kilometer
  • Det koster 50 kr. at deltage, og man modtager et unikt Stafet 2020-krus.
  • Man kan tilmelde sig helt frem til den 6. juni på hjemmesiden dgi.dk/stafet2020
  • På hjemmesiden findes også forslag til lokale ruter
  • Man melder sine kilometer ind gennem Stafet 2020’s facebookside, stafet2020
Den frivillige styregruppe bag DGI Stafet 2020 har forberedt løbet i fire år, og de frivillige var glade for, at det kunne sættes i gang - efter et års coronaforsinkelse.  PR-foto
Kronprinsens Kanonbatteri i Aabenraa sørgede for, at åbningen af DGI Stafet 2020 kunne høres langt omkring. PR-foto


Endelig, endelig er vi i gang. Nu får vi alligevel følelsen af fest og fejring, hvor det kan lade sig gøre at invitere nogle gæster og slutte dagen af med manér.

Holger Jacobsen, frivillig initiativtager til DGI Stafet 2020
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Kultur

En gave til byen: Kunstner vil rejse moderne skulptur til minde om gammel redaktør

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Kultur

Fotoreportage: Sådan mærker syv færinger Færøernes forandring

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

Annonce