Annonce
Sport

DHF-formand:  Det går ikke med et sæt regler i Norge og et andet sæt regler i Danmark

DHF-formand Per Bertelsen siger, at det lige nu ikke er et tema, at Danmark helt overtager værtsskabet for EM-slutrunden i december. Han håber stadig på, at turneringen kan afvikles i både Norge og Danmark. Foto: Sportxpress/Ritzau
Per Bertelsen mener ikke, at man kan afvikle en EM-slutrunde i kvindehåndbold, hvor der gælder et sæt regler i Norge og et andet sæt regler i Danmark. Indtil videre er det ikke et tema for Dansk Håndbold Forbund at arrangere turneringen alene.

HÅNDBOLD: Norge og Danmark deler værtsskabet, når der i julemåneden skal spilles om EM-guldet.

Sådan lød den oprindelige plan i hvert fald. Titusindsvis af glade håndboldfans skulle have set de bedste kvindelige håndboldspillere kæmpe om hæder og ære.

Men i øjeblikket vakler slutrunden noget så eftertrykkeligt på grund af coronapandemien.

De norske sundhedsmyndigheder har meldt ud, at hvis en enkelt spiller bliver smittet undervejs, skal hele holdet og dets eventuelt seneste modstander gå i karantæne og tages ud af EM.

Derfor kan slutrunden ende i det rene ragnarok.

- Vi kan ikke afvikle en EM-slutrunde, hvor der gælder to forskellige regelsæt. Det er indlysende, og det har vi også givet udtryk for overfor både Norge og EHF (Det Europæiske Håndboldforbund, red.), siger DHF-formand Per Bertelsen.

I Danmark er reglen, at hvis der opdages et smittetilfælde hos et af de otte hold, som spiller deres kampe i Herning eller Frederikshavn, skal kun den smittede spiller gå i karantæne.

- Det bliver på ingen måde den fest, som vi allesammen havde håbet på, erkender DHF-formand Per Bertelsen.

I Norge skulle der oprindelig være spillet EM-kampe i tre forskellige byer, men det norske håndboldforbund har valgt at samle det hele i Trondheim, hvor der altså skal spilles ti indledende puljer, mellemrunde og de afgørende medaljekampe.


Det bliver på ingen måde den fest, som vi allesammen havde håbet på.

DHF-formand Per Bertelsen


I Herning og Frederikshavn skal der "kun" spilles en pulje. Kunne det tænkes, at hvis tingene bliver alt for besværlige i Norge, at Danmark overtager hele EM-arrangementet?

- Den tanke har vi sådan set slet ikke. Vi har et møde med Norge og EHF onsdag aften - og så satser jeg da kraftigt på, at de har noget brugbart med til os, siger Per Bertelsen.

Alt er forsøgt

I forbindelse med kampene i Danmark må der maksimalt opholde sig 500 mennesker i hallerne i Frederikshavn og Herning - og det står DHF-formanden komplet uforstående overfor.

- Vi har gjort alt. Vi har lavet sundhedsplaner og alt mulig andet liggende klar. Jeg er næsten derhenne, hvor jeg ikke orker at ærgre mig mere. Ingen gider at høre på os og tage os alvorligt. Vi føler, at vi har gjort og forsøgt alt.

- Fortæl mig lige, hvori det rimelige består? Man må være 500 mennesker i Bavnehøjhallen (i København, red.) og 500 mennesker i hallen i Ringsted, og man må være 500 mennesker i Boxen i Herning. Det giver ingen mening.

Ved EM-slutrunden skal Danmark spille indledende pulje og eventuel mellemrunde i Boxen i Herning.

- Vi er 110 procent med på, at vi ikke kan fylde Boxen i denne coronatid, men vi kunne sagtens lukke måske 3500 eller 4000 tilskuere ind og samtidig overholde alle regler til punkt og prikke. Planerne er der. Jeg har uendelig svært ved at se fornuften i det her.

EM-slutrunden

De danske håndboldkvinder og landstræner Jesper Jensen havnet i en indledende pulje, hvor modstanderne er Slovenien, Montenegro og Frankrig.

EM-slutrunden skal spilles i periode 3.-20. december. 

Forsiden netop nu
Varde

Marinus og Jette har en finger med i alt