x
Annonce
Håndbold

DHF-generalsekretær: Forhåbentlig har vi en ny landstræner om to uger

Dansk Håndbold Forbunds generalsekretær Morten Stig Christensen håber, at der er fundet en ny cheftræner til kvindelandsholdet indenfor et par uger. Arkivfoto: Henning Baagger/Scanpix
Morten Stig Christensen vil dog ikke sige noget om, hvor mange der er og har været i spil til jobbet.

De danske håndboldkvinder står som bekendt uden en landstræner i øjeblikket.

Om alt går vel er der dog fundet en afløser for Klavs Bruun Jørgensen, der trak sig fra posten i kølvandet på den skuffende niendeplads og missede OL-kvalifikation ved VM-slutrunden i Japan, i løbet af et par uger.

Det skriver en ferierende DHF-generalsekretær Morten Stig Christensen i en besked til Jysk Fynske Medier.

- Vi er fortsat i proces, og vi er i en god proces.

Og det er sådan set også ved at være på høje tid at få sat navn på den nye landstræner, da der allerede er en samling i marts med to træningskampe mod Brasilien på programmet.

Det er dog ikke kampe, som den potentielt nye landstræner har været involveret i.

- Sådan er det, og mere kan jeg sige lige nu.

Morten Stig Christensen vil heller ikke sige noget om, hvor mange landstrænerkandidater der er og har været inde i billedet.

- Kandidaterne er lovet fortrolighed, så det respekterer vi naturligvis.

Det er DHF's generelsekretær og sportschef Morten Henriksen, der i øvrigt også holder ferie i øjeblikket, der i fællesskab leder arbejdet med at finde en ny landstræner.

Til december er Danmark vært, når der skal spilles EM-slutrunde. De danske kvinder spiller deres kampe i Boxen i Herning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce