Annonce
Kolding

DI efterlyser afklaring om Kolding Havns fremtid: 700 dage i uvished er uanstændigt

Michael Svane (i midten) har flere gange deltaget i diskussionen om Kolding Havns fremtid. Her ses han til et debatmøde sammen med direktør Jesper Hansson fra Svane Shipping og borgmester Jørn Pedersen. Foto: Søren Gylling
Havnevirksomhedernes tålmodighed med byrådet og med havnebestyrelsen er ved at briste, siger DI-branchedirektør, som mener, at "vage drømme om boligbyggeri på kajkanten i Kolding må vige for realisme".

Kolding: - 700 dage i uvished er ganske enkelt uanstændigt.

Sådan lyder kritikken fra branchedirektør Michael Svane fra DI Transport, som efterlyser afklaring om Kolding Erhvervshavns fremtid meget hurtigt.

- Efter vores opfattelse er tiden inde til at træffe nogle klare beslutninger om Kolding Havns fremtid og om forlængelse af virksomhedernes lejekontrakter. Fortsat uvished vil være urimeligt og uanstændigt, mener Michael Svane, som betegner brancheorganisationens kritik som "et nødråb" på de 12 havnevirksomheders vegne.

Annonce

Han henviser til, at det nu er næsten to år siden – i november 2018 - at byrådets gruppeformænd med borgmester Jørn Pedersen (V) i spidsen bekendtgjorde, at erhvervshavnen skulle lukke helt og vige pladsen til fordel for boligbyggeri. Siden smuldrede det politiske forlig om havnelukningen og blev afløst af en hensigtserklæring fra december 2019 om mere by og grønnere havn.

- Havnens virksomheder er nu holdt hen i uvished i mere end 700 dage. Det er urimeligt over for virksomheder, der gennem årtier har ligget på Kolding Havn og skabt aktivitet og arbejdspladser til gavn for Kolding Kommune. Samtidig har det har ikke været muligt at forlænge de lejekontrakter, som er en forudsætning for, at virksomhederne på havnen kan investere i udvidede og nye aktiviteter. Havnevirksomhedernes tålmodighed med byrådet og med havnebestyrelsen er ved at briste, siger Svane, som mener, at "vage drømme om boligbyggeri på kajkanten i Kolding må vige for realisme".


Vi må bare konstatere, at situationen har ændret sig mange gange, siden den første beslutning om havnens fremtid blev taget.

Tobias Jørgensen (V), byrådsmedlem og formand for Kolding Havns bestyrelse


Rykker hurtigt

Borgmester Jørn Pedersen (V) påpeger, at udvikling af havnen er "det største byfornyelsesprojekt, som Kolding nogensinde har lavet".

- Og først sagde DI og havnevirksomhederne, at det gik for stærkt. Nu siger de, at det går for langsomt. Men nu glæder vi os til at se havnens udspil, som jeg forventer holder sig indenfor de ganske tydelige politiske retningslinjer, vi har givet. Så skal vi nok rykke hurtigt, siger borgmesteren, som håber, at en havneaftale kan være på plads indenfor et par uger.

Havnens formand Tobias Jørgensen (V) forstår godt, at DI og havnens virksomheder er trætte af ventetiden.

- Vi må bare konstatere, at situationen har ændret sig mange gange, siden den første beslutning om havnens fremtid blev taget, og situationen blev også en anden, da borgmesteren i august kom med meldingen om, at han stopper. Så skulle mange lige trække vejret, siger Tobias Jørgensen

Annonce
Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Søsteren hjalp med at kurere Irenes leukæmi: - Hun har reddet mit liv

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Esbjerg

Fanø 'rammes' af kritisk olieudslip: Du kan følge øvelsen fra første række

Esbjerg For abonnenter

Politikerne tøver med udstykning i Andrup: Nervøse ved udsigt til oversvømmelse af nyt boligområde

Aabenraa

Politistation bliver snart forladt: Usikkert om den skal sælges

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Kolding

Fem sigtelser på én aften til samme mand: Stjal en bil og forsøgte at begå indbrud

Sydjylland

Følg med her: Brand i bygning på Fanø

Aabenraa For abonnenter

Daniela droppede jobbet som speditør med stress og jag: Nu går hun glad på job i hjemmeplejen

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Esbjerg For abonnenter

Politikere splittede i stor sag om 132 nye lejligheder i Gl. Gjesing: Borgerligt flertal gennemtrumfer nybyggeri

Esbjerg For abonnenter

Software fra Danmarks største it-firma kan ende i blodig krig: Sagen har forbindelse til familieselskab i Esbjerg

Annonce