Annonce
Tønder

Dialogmøde om samarbejde på tværs i Tønder

Tønder: Ambitionen om at skabe et ståsted for et bredt samarbejde på tværs af erhverv, uddannelse, kultur og andre aktører i kommunen er kommet et skridt videre.

Tønder Erhvervsråd og den arbejdsgruppen, der har påtaget sig opgaven med at sørge for en proces, som skal til for at etablere et sådant samarbejde, inviterer derfor alle medlemmer af erhvervsrådet til et dialogmøde om samarbejdet.

Mødet finder sted tirsdag 18. juni klokken 16 i Klosterhallens store mødelokale.

På mødet vil et kort oplæg, der ridser situation og muligheder op, blive lagt frem. Oplægget bygger dels på hvad man gør andre steder dels på arbejdsgruppens kendskab til Tønder-egnen.

Formålet med mødet er at få input og ønsker til fremtidens samarbejdsmodel på tværs af alle relevante aktører.

Altså – hvordan kan I erhvervsdrivende se dem selv i et fremtidigt samarbejde med øvrige aktører.

Arbejdsgruppen håber, at mange vil tage imod invitationen. Det er afgørende for det fremtidige samarbejde på tværs af aktører i Tønder Kommune.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce