Annonce
forside

Diamantbryllup

Sofie og Kresten Appel, Gl. Tøndervej 11, Rangstrup ved Agerskov, har diamantbryllup torsdag den 22. november.

Parret boede i mange år på slægtsgården Blæsbjerg i Rangstrup. Her drev de landbrug, og det var her, at de fire børn, Ulla, Erik, Sten og Lars, voksede op.

Da tiden var inde til at nyde pensionisttilværelsen, flyttede de for 21 år siden til et mindre hus på Gl. Tøndervej. Her nyder de dagene, hvor døren altid er åben for alle, der måtte komme forbi til en tår kaffe.

Kresten Appel er i en alder af 83 år stadig aktiv i den sønderjyske nationalsport ringridning. Han nyder dagene og fællesskabet på ringriderpladserne. Desuden er han aktiv jæger, og deltager i større og mindre jagter i Rangstrup og omegn. Desuden har han stadig sin daglige gang på slægtsgården i Rangstrup, hvor den yngste søn, Lars, i dag bor med sin familie. Her kikker han efter de fire heste og holder øje med at forårs- og høstarbejdet går sin vante gang. Kresten Appel giver også gerne en hjælpende hånd til naboerne i Rangstrup.

Også Sofie Appel lever en aktiv pensionisttilværelse. Hun var i flere år frivillig i genbrugsbutikken i Agerskov, og nu er hun aktiv i en lokal læseklub, hun er flittig med strikkepindene, og hun passer haven.

Igennem tiderne har parret været engageret i bestyrelsesarbejde i blandt andet husholdnings- og ringriderforeningen. Begge har altid været aktive og støttet forenings- og selskabslivet i Rangstrup og omegn. Tradition, engagement og forpligtelse har været vigtige værdier i deres liv.

Sofie og Kresten Appel er gerne sete gæster hos børnene og deres familier, som bor i henholdsvis Tønder, Toftlund, Odder og Rangstrup.

Sofie og Kresten Appels hjem er altid samlingspunkt for hele familien ved højtider. De ni børnebørn og to oldebørn nyder at komme i hjemmet, hvor mormor/farmor serverer den gode, brune sovs og de lune tarteletter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce