Annonce
Navne

Diamantbryllup: 60 år sammen på gården, hvor der altid var plads til én mere

Anna-Marie Bjerre og Kaj Lykke Christiansen har torsdag den 8. april diamantbryllup. Privatfoto

Diamantbryllup: Anna-Marie Bjerre og Kaj Lykke Christiansen, Skyhedevej 31, Outrup, har torsdag den 8. april diamantbryllup.

Ikke nok med at de kan fejre deres 60 års bryllupsdag, så er det samtidig også 60 år siden, de købte Skraaninggaard i Skyhede ved Outrup og flyttede ind på den.

Da de ved første besøg på gården kiggede fra entreen gennem stuen og ned i engen, vidste de, at det var her, de skulle bo. De købte gården af Christian G. Andersen, og aftalen var, at Christian skulle have lov til at blive boende det første halve år. Det viste sig dog at være et arrangement, der fungerede så godt, at Christian blev boende hos dem i næsten seks år, hvor han var et utroligt hjælpsomt bekendtskab for de nye ejere af gården.

Det var en tid, hvor et godt naboskab og deleøkonomi var centralt i landbruget, og det var naturligt, at de hjalp hinanden, når der skulle køres hø og høstes korn, og når roer skulle tages op.

Anna-Marie og Kaj er begge født og opvokset ved Bork, men kendte til Outrup, idet Anna-Marie havde været i huset hos dyrlægen og holdleder i gymnastikforeningen.

Efter overtagelse af gården var de gennem flere år trænere i både gymnastikforeningen og håndboldklubben. Kaj var selv aktiv som håndboldspiller gennem mange år, og efter hallen stod færdig i 1974, flyttede de indendørs og spillede oldboyshåndbold. De spillede mange vigtige og jævnbyrdige kampe, hvor meget var på spil, men det skete dog aldrig, at de decideret græd efter et nederlag.

Skraaninggaard har været et sted med rummelighed, masser af liv og børn på bondegårdsferie. Der var altid plads til én mere, og det var ikke nogen overraskelse, der også kunne blive plads til et plejebarn.

Anna-Marie og Kaj har tre børn, ti børnebørn og fem oldebørn.

På grund af covid-19 er der ingen morgensang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce