Annonce
Esbjerg

Diana er et kraftværk med hjertet på rette sted

Diana Terp Pedersen er et kraftværk med det sociale hjerte på rette sted. Foto: Annett Bruhn
Diana Terp Pedersen er koordinator på "EnSom Mad" og "Akut Social Drive Out" i Ribe, og hendes store drøm er at få etableret en social café i domkirkebyen.
Annonce

Ribe: Diana Terp Pedersen sprudler. Hun er fuld af energi og begejstring og bruger sine superkræfter på at komme udsatte borgere i Ribe til undsætning. De seneste tre måneder har hun hver uge parkeret bussen tolv forskellige steder i Ribe og omegn og budt på alt fra kaffe til knofedt. Og projektet "Akut Social Driveout" er netop blevet forlænget indtil årsskiftet.

Trygfonden har doneret 3,75 millioner kroner til "Akut Social Driveout", der er kører flere steder i landet i KFUM-regi. Diana er ansat som koordinator for projektet i Ribe sideløbende med sin indsats i projektet "EnSom Mad", der er fællesspisning for ensomme, og som har kørt siden januar.

- Idéen er først og fremmest,  at udsatte mennesker har fået muligheden for at møde hinanden. Nogle af dem har brug for en snak med mig, og nogle har mest haft brug for vores "fornødenhedspakker", fortæller Diana, der er leveringsdygtig i malebøger og farver til børnene og spaghetti og rugbrød til de sultne.

Annonce

Særlig støtte

- Jeg har også videresendt flere til KFUM´s gældsrådgivnig, hjulpet nogle syriske mænd med at ringe til et forsikringsselskab og formidlet kontakt til en havemand for en ældre, der havde fået trykket et ribben og skulle have slået sin græsplæne, beretter den handlekraftige dame, der også har hjupet flere med at købe ind.

- Størstedelen af dem, der opsøger os har mest brug for socialt samvær. Vores målgruppe er særligt sårbare, som har brug for støtte, forklarer Diana, der efter fem en halv måned kan konkludere, at der er et kæmpe behov for den indsats, KFUM gør:

- Og heldigvis har vi fået en del af regeringens hjælpepakke, så vi kan fortsætte året ud med en lidt ændret konstellation.


...et er mit store håb, at vores indsats kan føre til, at vi får en stationær, social café i Ribe. Det har vi hårdt brug for.

Diana Terp Pedersen


Det har vist sig, at der ikke har været lige mange kunder i butikken på alle de forskellige stoppesteder, så i stedet for, at bussen holder tolv forskellige steder, vil den fra august have tre faste stoppesteder en dag om ugen.

- Og så laver vi social Café hver fredag, siger Diana med julelys i øjnene.

Annonce

Fredagscafé

Caféen vil have til huse på Tangeverj 10, hvor EnSom Mad også holder til. Lokalet låner KFUM af Voksenstøtten, men man behøver ikke være en del af den for at komme i caféen.

- Alle er velkomne, siger Diana, men slår fast, at der er tale om en café, hvor man primært kommer for det sociale samvær:

- Det kan alle få brug for, og jeg vil være til stede hver fredag, og er klar til at hjælpe dem, der har brug for det, og give den støtte, man ikke kan få andre steder.

På sigt er det meningen, at KFUM og Ballast Syd vil samarbejde om at hjælpe et antal udsatte familier.

- Nogle ressourcesvage familier vil have svært ved at komme i caféen eller hen til bussen, og dem vil vi i stedet besøge i hjemmet og give dem hjælp til mad på budget og lære dem at lave gode madpakker, fortæller Diana, der er uddannet kok og som har en professionsbachelor i Sundhed og Ernæring.

- Rigtig ernæring er vigtig for mig,  men min passion ligger i det sociale arbejde, og her spiller sundhed i en bred forstand en kæmperolle, understreger Diana, der siden januar har stiftet bekendtskab med mange særligt sårbare mennesker i Ribe og omegn:

- Jeg har set en side af Ribe, man ikke ser ret tit, og som man ikke opdager, hvis man ikke graver lidt. Og det er mit store håb, at vores indsats kan føre til, at vi får en stationær, social café i Ribe. Det har vi hårdt brug for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Danmark For abonnenter

Kemikalie smadrede ansattes lunger: Nu har medarbejder fået nyt anfald på skandaleramt Varde-fabrik

Annonce