Annonce
Sydjylland

Dieselbiler er in på det syd- og sønderjyske vejnet

Mere end halvdelen af de solgte brugte biler i Syd- og Sønderjylland i årets første tre måneder er udstyret med en dieselmotor. Foto Ulrik Pedersen

En ny undersøgelse fra brugtbilsportalen AutoUncle.dk viser, at syd- og sønderjyderne vælger diesel oftere end de øvrige danskere.

Den karakteristiske rallen fra en dieselmotor præger lydbilledet langs lande- og motorvejene i Syd- og Sønderjylland. For syd- og sønderjyderne vælger ofte diesel, når de køber brugt bil.

En undersøgelse fra brugtbilsportalen AutoUncle.dk viser, at 51 procent af de brugte biler købt i Syd- og Sønderjylland i årets første fire måneder er dieselbiler.

Det er et godt stykke over landsgennemsnittet, hvor antallet af solgte, brugte dieselbiler lå på 44 procent.

- Med mulige dieselforbud i flere europæiske storbyer - senest i Hamborg - må det siges, at syd- og sønderjyderne ikke er bange, hvis det samme skulle komme til hertil. Sydjyderne elsker dieselbilerne, og de lader sig tydeligt ikke påvirke af de mange dieselhistorier i medierne, siger Johan Frederik Schjødt fra AutoUncle i en pressemeddelelse.

Men det betyder ikke nødvendigvis ikke, at de sydjyske brugtbilskøbere er ligeglade med miljøet.

- Dieselbilerne, som er solgt i perioden, er i de fleste tilfælde nyere dieselbiler, der kører langt på literen, og som opfylder de nye emissionsregler, siger Johan Frederik Schjødt.

Tallene fra AutoUncle viser også, at salget af hybridbiler er større i landsdelen i forhold til resten af landet.

Brugtbilsalg i tal

Der blev solgt 6.494 brugte biler i de første fire måneder af 2018.

Brændstof Andel Landsgennemsnit

Diesel 51,30% 44,15%

Benzin 44,53% 52,29%

Hybrid 4,06% 3,34%

El 0,09% 0,16%

Brint 0,00% 0,00%

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

El-kablerne skal ned i havbunden

Annonce