Annonce
Sport

DIF-direktør kalder Caroline Wozniacki for en legende

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Caroline Wozniacki har med sin karriere repræsenteret Danmark på fornemmeste vis, mener direktøren for DIF.

Fredag eftermiddag kom det frem, at Caroline Wozniacki efter Australian Open i januar stopper tenniskarrieren.

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) er man glad for den måde, som tennisspilleren har repræsenteret Danmark på gennem de sidste mange år.

Det siger DIF's administrerende direktør, Morten Mølholm Hansen, til Ritzau.

- Caroline Wozniacki er en af de allerstørste idrætsudøvere, som vi har haft i danmarkshistorien.

- Hun er en legende, vil jeg sige. Det, som hun har opnået, er der ikke mange, som kommer i nærheden af. Det er en kæmpe sportsstjerne, som takker af, siger han.

Caroline Wozniacki har i sin karriere blandt andet ligget nummer et på verdensranglisten i 71 uger, vundet grand slam-turneringen Australian Open i 2018 og 30 WTA-titler i alt.

Ligeledes har hun repræsenteret Danmark tre gange ved OL, hvor hun ved legene i Rio i 2016 var fanebærer.

Ifølge Morten Mølholm Hansen har Wozniackis sejre og væsen gjort hende til en stor sportsudøver både nationalt og internationalt.

- Hun har været en fantastisk sportslig repræsentant for Danmark, som vi vel næppe får igen i en overskuelig årrække.

- Hun har også været en fantastisk repræsentant uden for banen med sit smil og vindende væsen, som har gjort, at hun er yderst populær over hele verden, siger han.

Morten Mølholm Hansen vurderer, at der går lang tid, før dansk idræt igen får en sportsstjerne med den samme indflydelse, som Caroline Wozniacki har haft.

- Hun kommer til at efterlade et tomrum, fordi vi ikke opfinder en ny Caroline Wozniacki hvert år.

- Jeg ved godt, at vi har nogle rigtig gode tennistalenter i øjeblikket, men der er alligevel et stykke til Caroline Wozniacki-højderne, siger Morten Mølholm Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Haderslev

Klosterkirkegården mister toppen

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce