Annonce
Sport

DIF udtager Mark O. Madsens arvtager til OL i Tokyo

Regis Duvignau/Reuters
Bryderen Fredrik Bjerrehuus er officielt blevet udtaget til OL i 2020, efter at han nåede semifinalen til VM.

Bryderen Fredrik Bjerrehuus er torsdag officielt blevet udtaget til næste års OL i Tokyo.

Den 29-årige bryder nåede i september semifinalen til VM i Kasakhstan, og det er derfor ikke den store overraskelse, at Danmarks Idrætsforbund (DIF) nu har udtaget Bjerrehuus til legene i Japan.

- Igennem hele mit liv har det været en drøm at komme til OL, så det er dejligt, at den går i opfyldelse.

- Det betyder meget for mig, for min familie og for hele brydedanmark, siger Fredrik Bjerrehuus i en pressemeddelelse fra DIF.

Bryderen fra Herning kæmper i klassen op til 67 kilo.

Dansk brydning hentede ved det seneste OL i Rio sølv, da Mark O. Madsen nåede finalen, hvor han dog tabte. Mark O. Madsen har efterfølgende indstillet brydekarrieren og kæmper i MMA.

DIF har officielt udtaget tre danske atleter til OL i Tokyo. Ud over Fredrik Bjerrehuus drejer det sig om bueskytten Maja Jager og skeetskytten Jesper Hansen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce