Annonce
forside

Digital dannelse kan forebygge ensomhed og mistrivsel

Annonce

Læserbrev: Mange unge i vores samfund er ensomme, mistrives og har ondt i livet. Også i Esbjerg. Det emne havde vi en god drøftelse af forleden med elever på Esbjerg Gymnasium.

Årsagerne til børns og unges mistrivsel kan være svære at indkredse. Men perfekthedskultur, præstationspres på ungdomsuddannelserne samt forkert brug af de sociale medier nævnes ofte.

Sociale medier er nyttige til kommunikation med venner, familie, håndboldklubben eller onklen på den anden side af jorden. Men overdreven brug af de sociale medier kan føre til en usund konkurrencekultur, hvor det kommer til at handle om at få flest "likes". Det er meget skadeligt for børn og unge, da de kommer til at bruge længere tid på at være perfekte på de sociale medier end at leve deres liv.

Venstre har derfor sat digital dannelse på dagsorden. Vi ønsker, at børn og unge skal opbygge digitale kompetencer, så de fra en tidlig alder bliver rustet til at begå sig i den digitale virkelighed. Det gælder både i forhold til at begå sig som digitale borgere, forstå god opførsel på nettet og begå sig sikkert på internettet.

En konkret måde, hvor man som forældre kan hjælpe sine børn til digital dannelse, er at tale med dem om brugen af mobiltelefonen i løbet af skoledagen. Undersøgelser viser, at koncentrationen og det faglige niveau falder, når mobilen er i lommen eller ligger fremme på bordet. Samtidig er det vigtigt, at man ikke lader mobiltelefonen overtage frikvartererne, men i stedet er sammen med klassekammeraterne og for eksempel dyrker sport, spiller fysiske spil og lignende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Annonce