Annonce
Indland

Digital forening: Netbetjente skal stoppe sexafpresning

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Børn og unge er ofte overladt til sig selv i krænkelsessager på nettet, vurderer foreningen Digitalt Ansvar.

Bliver du overfaldet på gaden eller udsat for former for krænkelse andre steder i det offentlige rum, så er der gode chancer for, at nogen opdager det og tilkalder hjælp.

Anderledes forholder det sig for det stigende antal børn og unge, der ifølge Red Barnet og Børns Vilkår bliver udsat for sexafpresning på internettet.

Det mener man i foreningen Digitalt Ansvar, der arbejder for at sikre tidssvarende lovgivning og effektiv efterforskning af digitale krænkelser.

- Hvis en krænkelse sker på en lejrskole eller hjemme hos nogen, så kan en voksen opdage det. Men når det sker på nettet, så er der ingen, der opdager det, og vi mangler generelt håndhævelse af loven på området, siger næstformand Ask Hesby Krogh.

Han understreger, at der rent juridisk ikke er noget, der adskiller krænkelser på nettet fra fysiske krænkelser.

Forskellen består ifølge Ask Hesby Krogh i, at kriminelle ofte har frit lejde på internettet.

Derfor foreslår Digitalt Ansvar, at politibetjente skal overvåge og kontrollere adfærd på internettet - som de gør på gadeplan.

- Vi ved, at når betjente er synlige i gadebilledet, så føler folk sig mere trygge, og vi ved, at det har effekt på kriminaliteten. Og hvis vi ved, at når vi færdes på sociale medier, så er der nogen til stede, som overvåger og griber ind, så vil det ændre vores adfærd, siger han og tilføjer:

- Og den oplevelse har de færreste. De fleste føler, at man på nettet færdes på egen nåde.

Det er dog ikke kun politi og myndigheder her i landet, der ifølge Ask Hesby Krogh skal skærpe indsatsen ovre for krænkelser på nettet.

De sociale medier, som oftest er platformen for krænkelserne, bærer også et ansvar.

- Vi mener, at de sociale medier bærer et stort ansvar. De stiller en service til rådighed og tjener styrtende på det. Men de har også en forpligtelse til at rydde op og gøre opmærksom på det værste, så de sociale medier skal også tænkes ind i en bedre forebyggelse og bekæmpelse af problemet, siger Ask Hesby Krogh.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce