Annonce
Erhverv

Dine Vine og Kræmmerhuset går sammen: Nu kan man købe Oles vine hos Lone

Lone Lorentzen og Ole Marcussen er gået sammen om at sælge vin.- Ole er kendt i byen og er en god dreng, så det vil jeg gerne, siger Lone Lorentzen. Foto: Martin Ravn
Blomsterhuset Kræmmerhuset midt i Grindsted sælger fremover vine fundet og importeret af Ole Marcussen. Han har tidligere solgt dem selv, men fremover tager Lone Lorentzen sig af salget, mens Ole Marcussen er med på sidelinjen.

Grindsted: To Grindsted-børn, der har kendt hinanden i nærheden af altid, og som har talt om at gå sammen i flere år, gør nu alvor af det hele.

Fremover vil indehaver af blomsterbutikken Kræmmerhuset i Grindsted, Lone Lorentzen, forhandle den vin, som Ole Marcussen over en årrække har fundet og importeret fra Italien.

- Vi har begge interesse for vin, og Ole kommer gerne herind for at købe blomster til sin kone, og vi har længe snakket om, at vi skulle gøre noget sammen, fortæller Lone Lorentzen.

Annonce

Vine

Ole Marcussens vine er fra Veneto og Piemonte og Toscana og ligger i prislejet fra 65 til 300 kroner. De er blevet sat til salg i Kræmmerhuset nu.

Vinsmagninger

Faktisk er det en samtale, der har stået på gennem flere år, men nu skulle det være.

- Jeg har indtil nu solgt det hjemmefra, men min tid er ikke til at holde min telefon åben for salg af vin. Jeg havde aldrig rigtigt åbent, og her er der rigtig meget åbent, siger Ole Marcussen og henviser til Lone Lorentzen.

Han fortsætter selv med grossistdelen, og så vil de to arbejde tæt sammen om vinsmagninger og forskellige møder.

- Jeg vil indimellem komme til at stå i butikken, og så kan man komme ind og smage og få råd, fortæller Ole Marcussen, der er selvlært ud i vinenes verden.

- For mig har det hele tiden været en hyggelig hobby, ligesom andre spiller golf. Jeg har prøvet at spille golf, men det duer jeg ikke til, ler Ole Marcussen, der har fået en stor viden ved at læse og ikke mindst rejse i de italienske vinområder.

Vinklub fortsætter

Også Lone Lorentzen har et indgående kendskab til vin:

- Jeg sælger ikke noget, jeg ikke kender til eller kan stå inde for, siger Lone Lorentzen, der glæder sig til at samarbejde med Ole, fordi han som hun er Grindstedbarn og meget vidende om vin.

- Jeg vil gerne samarbejde med flere små lokale. Jeg sælger både honning og is fra andre lokale småproducenter, og nu også vin fra Ole - og alle kender Ole, siger Lone Lorentzen, der gerne samarbejder med endnu flere lokale, der har noget, de gerne vil vise frem.

- Måske er her en kunstner eller en anden, der kunne tænke sig at vise sine ting frem, siger Lone Lorentzen.

Ole Marcussen fortsætter også sin vinklub nu bare fra Kræmmerhuset. Her er der små 100 medlemmer, der får en vin om måneden.

Oles vine er unikke fra små producenter - iblandt dem er der også en biodynamisk vin.Foto: Martin Ravn
- Det kan godt være svært at sælge vine over 100 kroner, men her til jul vil folk have noget godt, siger Ole Marcussen.Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];