Annonce
Erhverv

Dine Vine og Kræmmerhuset går sammen: Nu kan man købe Oles vine hos Lone

Lone Lorentzen og Ole Marcussen er gået sammen om at sælge vin.- Ole er kendt i byen og er en god dreng, så det vil jeg gerne, siger Lone Lorentzen. Foto: Martin Ravn
Blomsterhuset Kræmmerhuset midt i Grindsted sælger fremover vine fundet og importeret af Ole Marcussen. Han har tidligere solgt dem selv, men fremover tager Lone Lorentzen sig af salget, mens Ole Marcussen er med på sidelinjen.

Grindsted: To Grindsted-børn, der har kendt hinanden i nærheden af altid, og som har talt om at gå sammen i flere år, gør nu alvor af det hele.

Fremover vil indehaver af blomsterbutikken Kræmmerhuset i Grindsted, Lone Lorentzen, forhandle den vin, som Ole Marcussen over en årrække har fundet og importeret fra Italien.

- Vi har begge interesse for vin, og Ole kommer gerne herind for at købe blomster til sin kone, og vi har længe snakket om, at vi skulle gøre noget sammen, fortæller Lone Lorentzen.

Annonce

Vine

Ole Marcussens vine er fra Veneto og Piemonte og Toscana og ligger i prislejet fra 65 til 300 kroner. De er blevet sat til salg i Kræmmerhuset nu.

Vinsmagninger

Faktisk er det en samtale, der har stået på gennem flere år, men nu skulle det være.

- Jeg har indtil nu solgt det hjemmefra, men min tid er ikke til at holde min telefon åben for salg af vin. Jeg havde aldrig rigtigt åbent, og her er der rigtig meget åbent, siger Ole Marcussen og henviser til Lone Lorentzen.

Han fortsætter selv med grossistdelen, og så vil de to arbejde tæt sammen om vinsmagninger og forskellige møder.

- Jeg vil indimellem komme til at stå i butikken, og så kan man komme ind og smage og få råd, fortæller Ole Marcussen, der er selvlært ud i vinenes verden.

- For mig har det hele tiden været en hyggelig hobby, ligesom andre spiller golf. Jeg har prøvet at spille golf, men det duer jeg ikke til, ler Ole Marcussen, der har fået en stor viden ved at læse og ikke mindst rejse i de italienske vinområder.

Vinklub fortsætter

Også Lone Lorentzen har et indgående kendskab til vin:

- Jeg sælger ikke noget, jeg ikke kender til eller kan stå inde for, siger Lone Lorentzen, der glæder sig til at samarbejde med Ole, fordi han som hun er Grindstedbarn og meget vidende om vin.

- Jeg vil gerne samarbejde med flere små lokale. Jeg sælger både honning og is fra andre lokale småproducenter, og nu også vin fra Ole - og alle kender Ole, siger Lone Lorentzen, der gerne samarbejder med endnu flere lokale, der har noget, de gerne vil vise frem.

- Måske er her en kunstner eller en anden, der kunne tænke sig at vise sine ting frem, siger Lone Lorentzen.

Ole Marcussen fortsætter også sin vinklub nu bare fra Kræmmerhuset. Her er der små 100 medlemmer, der får en vin om måneden.

Oles vine er unikke fra små producenter - iblandt dem er der også en biodynamisk vin.Foto: Martin Ravn
- Det kan godt være svært at sælge vine over 100 kroner, men her til jul vil folk have noget godt, siger Ole Marcussen.Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce