Annonce
Sønderjylland

Direktør: - Økonomisk kritisk med ti lukkede museer

Genforeningsbussen er et tilbud for de ældste elever i folkeskolen og unge på de gymnasielle uddannelser. Siden 12. marts har den dog holdt i garagen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Museum Sønderjylland skal gennem påskeferien uden besøgende eller aktiviteter.

Sønderjylland: - Økonomisk kritisk, siger direktør Henrik Harnow, nu da Museum Sønderjylland må se i øjnene, at det skal gå igennem påsken med ti lukkede museer.

Som så mange andre institutioner og virksomheder lukkede det sønderjyske museumsvæsen ned, da regeringen lukkede store dele af Danmark for at forhindre spredning af corona-smitte. Den 23. marts forlængede regeringen restriktionerne til og med 2. påskedag, og det rammer alle Museum Sønderjyllands aktiviteter herunder påskeferie-arrangementer.

I en pressemeddelelse udtrykker Henrik Harnow forståelse for regeringens skridt, men lægger ikke skjul på, at der er udfordrende for museet at være på stand by så længe.

Annonce
Selv om der er mørkt bag ruderne på Museum Sønderjylland besøgssteder, så er det ikke fordi, vi sidder stille.

Henrik Harnow, direktør

Jubilæums-aktiviteter ramt

Corona-indgrebet rammer lige ned i museets jubilæumsaktiviteter i anledning af 100-året for genforeningen. Et af de meget synlige initiativer er genforeningsbussen, der blev sendt i garage den 12. marts.

Bussen skulle køre rundt i hele landet og præsentere historien om genforeningen primært for folkeskolens ældste klasser og elever på de gymnasiale uddannelser. Da bussen blev præsenteret ved et arrangement ved Museum Sønderjylland i Haderslev i januar havde 85 skoler og gymnasier booket et besøg.

Genforeningsbussen har modtaget 1,8 millioner kroner i støtte.

Nye udstillinger

Selv om besøgsstederne er lukkede, arbejder museumsfolkene videre. Blandt andet er Museum Sønderjylland ved at forberede to nye udstillinger i anledning af genforeningen.

Den ene er en kunstudstilling ”Medgang og modgang – udvekslinger mellem dansk og tysk kunst før og nu”. Udstillingen er fysisk delt mellem Kunstmuseet i Tønder og Brundlund Slot i, hvor museet i Tønder rummer før-udstillingen og Brundlund Slot og slotspark viser danske og tyske samtidskunstere.

Den anden genforeningsaktivitet er en udstilling om H.P. Hanssen på museets afdeling for kulturhistorie i Aabenraa.

Museum Sønderjyllands byggeri af et nyt magasin og lærings- og konserveringscenter ved Brunde er ikke berørt af den aktuelle nedlukning. Museum Sønderjylland forventer at holde en slags åbent hus til sommer, hvor man kan se byggeriet tage form.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce