Annonce
Sydjylland

Direktør-datters ansættelse i SE møder massiv kritik

En række medlemmer i repræsentant- skabet samt dele af bestyrelsen i SE er utilfredse med ansættelsen af topchef Niels Duedahls datter i forsyningsselskabet. Bestyrelsesformanden er tavs, men han bekræfter, at sagen nu skal drøftes på det kommende bestyrelsesmøde.

Energi- og teleselskabet SE's ansættelse af topchef Niels Duedahls datter har skabt stor uro på de indre linjer.

Den 25-årige Anne Duedahl blev i februar sidste år ansat som manager inden for it-sikkerhed med primært fokus på projektledelse og koordinering.

Efter Berlingskes omtale af sagen få dage før nytår har ansættelsen fået utilfredsheden blandt en række bestyrelsesmedlemmer og repræsentantskabsmedlemmer til at brede sig.

Formanden for bestyrelsen, Jens Bahne Jørgensen fra Rødding, ønsker ikke at kommentere sagen, men han bekræfter, at bestyrelsen på sit kommende møde om godt en uges tid skal tage stilling til en redegørelse om direktør-datterens ansættelse.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har ingen grund til at sætte spørgsmålstegn ved Anne Duedahls faglige kvalifikationer. Et bestyrelsesmedlem understreger, at datteren sagtens kan være velkvalificeret, men at det er "for dumt" at ansætte hende, fordi det kun kan give anledning til spekulationer om nepotisme.

- En del i bestyrelsen synes, at det er vanvittigt dumt, tilføjer medlemmet.

Mogens Elmvang fra Augustenborg er et af de 350 repræsentantskabsmedlemmer, der kritiserer ansættelsen og opfordrer SE-ledelsen til at få fjernet datteren fra jobbet. Et andet medlem af repræsentantskabet, Svend Aage Bek fra Guderup på Als, opfordrer til rene linjer:

- Jeg accepterer ikke, at ledelsen ansætter familiemedlemmer, fastslår han og varsler, at hvis sagen ikke snart bliver løst, vil den blive rejst på repræsentantskabsmødet til april.

Far og datter er tavse

JydskeVestkysten ville gerne have haft en udlægning af sagen fra Anne Duedahl, men hun svarer gennem SE's kommunikationschef, at hun ikke ønsker at kommentere sagen. Hendes far, Niels Duedahl, er ikke vendt tilbage på JydskeVestkystens henvendelser.

SE

SE - tidligere Sydenergi - er det syd- og sønderjyske forsyningsselskab, der også har forgreninger til Nordjylland, Østjylland og Ærø, og som er ejet af mere end 316.000 andelshavere.


  • Siden Niels Duedahl tiltrådte som topchef i 2009, har SE også opkøbt bredbåndsselskabet Stofa samt alle Dong Energys landvindmøller i et joint venture med pensionsselskabet PFA.

  • SE har en bestyrelse på 26 personer, og derudover er der et repræsentantskab på 350 personer fra især det syd- og sønderjyske område.

  • SE omsatte i 2015 for 4,2 milliarder kroner, har omkring 1500 ansatte og omkring 700.000 kunder inden for el- fiberbredbånd og kabel-tv.
Annonce
Tønder For abonnenter

Usædvanligt mange døde sæler i Vadehavet: Tre af dem havde fugleinfluenza

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Esbjerg

Politiet efterlyser: 70-årig dement kvinde gået fra sin bopæl

Varde

Byens store og gamle forretning fastholder fremgang: Butikken er sluppet godt fra markant øget konkurrence

Kolding

Efter kritik af miljøberegninger: EL kræver fuldt stop for Marina City

Navne For abonnenter

Engang var hun millionøse med Strandvejsvilla og eget fly: Så døde ægtefællen, fabrikken gik konkurs og Lillian røg på bistand

Vejen For abonnenter

Skolebestyrelsesformand tager orlov: - Debatten er løbet lidt af sporet, og der er måske kommet for mange følelser ind over

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg For abonnenter

Bosnier kæmper mod udvisning: Stjal tjenestepistol og pegede den mod betjent

Sport

Chris Ankers enke: - Jeg kan slet ikke rumme tanken om, at jeg ikke skal kysse min mand igen

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Varde For abonnenter

Line Berner: Derfor var jeg alligevel nødt til at trække mig som Venstre-kandidat

Kolding

Ny tvivl om Marina City: Miljøstyrelsens havmiljø-rådgiver dumper grundlaget for Koldings ansøgning om klapning ved Trelde Næs

Annonce