Annonce
Tønder

Direktør: Envo Biogas Tønder skal være færdigt inden 2023

Envo Biogas Tønder har fået tilsagn om en del af en pulje fra Energiministeriet, fortæller Envo-direktør Bo Asmussen. For at overholde kravene, skal biogasanlægget i Solvig stå færdigt inden udgangen af 2022. Foto: Martin Franciere
Det er nu meningen, at Envo Biogas Tønder skal stå færdigt inden udgangen af 2022. For på det tidspunkt udløber et tilsagn om, at anlægget kan få del i en tilskudsordning, fortæller Envo-direktør, Bo Asmussen. Han vil dog ikke sætte en dato for færdiggørelsen.
Annonce

TØNDER: Envo Biogas Tønder bliver færdigt ifølge direktør for Envo Group Danmark, Bo Asmussen. Og det skal ske, inden anlæggets tilsagn om tilskud fra Energiministeriet udløber med virkning fra den 31. december 2022.

- Anlægget kommer i drift, inden datoen for tilskudsordningen udløber. Vi har fået et skriftligt tilsagn, fortæller Bo Asmussen.

Det er Bo Asmussen, der har stået i front for anlægget på prins Joachims tidligere jord i Solvig, siden de første spæde planer for det stor anlæg blev offentliggjort i 2012.

Dengang troede han også på, at projektet blev en realitet.

- Det er 95 procent sikkert. Finansieringen er i hvert fald på plads, sagde direktør Bo Asmussen til JydskeVestkysten i juni 2012.

Det er nu over otte år siden.

Annonce

Spadestik i 2014

Tingene faldt dengang på plads og efter et have flyttet den første beliggenhed fra industriområdet i Tønder til Solvig, begyndte anlægsarbejdet i september 2014.

Dengang var det meningen, at anlægget skulle være klar til drift i december 2015. Det er snart fem år siden, men marken, hvor anlægget skal bygges, henligger i dag som en græsmark med knæhøjt græs og blomster i fuldt flor.


Anlægget kommer i drift, inden udløbsdatoen for tilskudsordningen udløber. Vi har fået et skriftligt tilsagn.

Bo Asmussen, direktør, Envo Group Danmark


Selv om området ligner en mark, bedyrer Bo Asmussen, at der faktisk sker noget. For eksempel er Evida (det tidligere Dong), der i dag er ejet af Energinet, ved at tilslutte Envo Biogas Tønder til naturgasnettet. Ifølge Bo Asmussen er det en investering til over 20 millioner kroner.

Annonce

Ingen dato for færdiggørelse

Envo Biogas Tønder er mange gange rygtet konkurs og dødt. Men Bo Asmussen forsikrer, at firmaet er i god gænge. Han henviser til voldgiftssagen mod entreprenør Per Aarsleff A/S, hvor Envo fik tilkendt en erstatning på 88 millioner kroner. JydskeVestkysten har tidligere skrevet, at beløbet var fire millioner kroner mindre.

Den seneste tid har Bo Asmussen - klog af skade - ikke udtalt sig om en dato for færdiggørelsen. Det vil han heller ikke nu, selv om anlægget altså skal stå færdigt før den 31. december 2022.

- Du får ingen dato fra mig, siger han.


Envo Biogas Tønder

Offentligheden blev første gang præsenteret for Envos planer i 2012.

Anlægsarbejdet blev påbegyndt i 2014, og dengang var det planen, at anlægget skulle være klar til drift i december 2015.

Envo Biogas Tønder skal hvert år bruge 930.000 ton biomasse til fremstillingen af biogas.

Af de 930.000 ton udgør 700.000 ton husdyrgødning, som hentes i en radius af 25 kilometer fra Solvig.

De resterende 230.000 ton skal bestå af energiafgrøder og industriaffald.

Anlægget får ifølge de foreløbige meldinger 40-45 ansatte - heraf udgør chauffører 25-30 mand.

Anlægget skal producere 41 mio. normkubikmeter bionaturgas.

Budgettet på Envo Biogas Tønder er cirka 550 mio. kr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Efter coronaopblusning i andre kommuner: Kolding har skruet op for beredskabet igen

Regionalt For abonnenter

Diskoteksejer frygter tomme dansegulve året ud: - Vi skal kunne give fuld gas, ellers giver vi ingen gas

Annonce