Annonce
Esbjerg

Direktør for Sydvestjyske Museer modtager hæderslegat

Direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just, udførte et stort arbejde omkring tilblivelsen af Ribes Jacob A. Riis Museum, hvor blandt andre prinsesse Benedikte var med til indvielsen, og det er blandt andet derfor, han nu har modtaget et hæderslegat. Arkivfoto: Niels Husted
Direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming, har modtaget hæderslegat fra Elli og Peter Ove Christensens Fond for hans store arbejde inden for museumsverdenen, og særligt for at omsætte visioner til virkelighed med Ribes nye Jacob A. Riis Museum.

Ribe: For sin rolle i udviklingen af Sydvestjyske Museer og for sin indsats for museumsverdenen med en evne til at omsætte store visioner til virkelighed, har direktør for Sydvestjyske Museer, Flemming Just, modtaget et hæderslegat på 50.000 kr. fra Elli og Peter Ove Christensens Fond.

Og det var en overrasket museumsdirektør, der for en måned siden modtog en besked om, at han var indstillet, og han får det store beløb for sin indsats med blandt andet åbningen af Ribes nye Jacob A. Riis Museum og arbejdet med byens nye heksemuseum, HEX, der åbner i 2020.

- Jeg ved ikke, hvem der har indstillet mig, men jeg er selvfølgelig meget glad for og beæret over skulderklappet, siger Flemming Just.

I Riis' fodspor

Professoren i samtidshistorie ved Syddansk Universitet har siden 2011 stået i spidsen for Sydvestjyske Museer, og han har siden 2017 også været formand for Organisationen Danske Museer (ODM). Som baggrund for legatet lyder det blandt andet, at Sydvestjyske Museer har gennemgået en markant udvikling med mange nye initiativer, en række fusioner og en stærk forsknings- og formidlingsindsats, og det er netop inden for museumsområdet, at Flemming Just har tænkt sig at bruge en del af pengene fra legatet.

- Jeg vil meget gerne udbygge arbejdet med Jacob A. Riis, og vil gerne køre i hans fodspor i USA for at finde mere materiale om ham, blandt andet ved at besøge den landsby i Massachusetts, hvor han boede i en årrække, siger Flemming Just.

Elli og Peter Ove Christensens Fond blev oprettet i 1984 og uddeler legater til vanskeligt stillede, studielegater samt ind i mellem særlige hæderslegater, og fondsbestyrelsen består af arkitekt og musiker Morten Langebæk, kampagneleder Loa Bendix og teaterchef Steen Stig Lommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce