Annonce
Haderslev

Direktør for VTS fastholder: Det var et forlig

Henning Schrøder fra VTS, afviser at have brudt overenskomsten i forhold til løn og arbejdstidsregler, som om der er skrevet under på et stykke papir, som accepterer 3F's pointer om, at overenskomsten blev brudt. Arkivfoto: Jacob Schultz
Henning Schrøder, direktøren for vognmandsfirmaet VTS, afviser at have brudt overenskomsten, selvom det fremgår af klageskriften, firmaet har accepteret i fuldt omfang. Han fastholder hårdnakket, at der er indgået forlig i sagen med Morten Sørensen.

VOJENS: - Henning Schrøder, jeg har hørt, at VTS skal i retten i Sønderborg her i juni vedrørende endnu en sag om overtrædelse af arbejdstidsdirektivet, hvordan kan det være?

Der er tale om en verserende sag, så den har jeg ingen kommentarer til. Den kan vi tage bagefter, når den er afgjort. Det er en sag der er anlagt mod os, så den er vi naturligvis ikke enige i.

- Det forlyder, der kan være flere sager på vej. I Morten Sørensen-sagen skulle der også have været afspillet en båndoptagelse med en af dine ledende lønmedarbejder, hvor han blandt andet sagde til Morten:

Annonce

”Vil du have overarbejdstillæg for at arbejde over. Så gider vi ikke have, at du arbejder over, fordi det har vi ikke råd til. Der er ikke nogen penge i det for os. Men der er mange, som siger – ved du hvad, jeg vil gerne arbejde noget ekstra, jeg skal bare have almindelig timeløn for det. Det er så, hvad du får, men hvis du siger, nej, jeg vil ikke nøjes med almindelig timeløn…”.

- Jeg har ikke hørt den optagelse, og jeg kender overhovedet ikke noget til den, så den har jeg slet ingen kommentarer til, siger Henning Schrøder.

- Men den skulle have været afspillet i arbejdsretten?

- Jeg kender ikke noget til den optagelse.

- Jeg har hørt den. Hvad siger du til, at en af dine ledende medarbejdere udtaler sig således?

- Jamen jeg har ikke hørt den optagelse, og så længe jeg ikke har det, forholder jeg mig ikke til den.

Lang sag

- Da vi sidst talte sammen, fastholdt du stædigt, at der i Mortens sag blev indgået forlig. Det afviser både Morten og 3F, fordi ”I tog bekræftende til genmæle” i overensstemmelse med klageskrift af 13. februar 2020, og her stod der, at VTS havde brudt overenskomsten på fem punkter, hvorfor er det så vigtigt for dig at understrege, at der er tale om et forlig?

- Når man indgår et forlig, så er der indgået et forlig…

- Det er 3F så ikke helt enige i. Der står jo i klageskriftet, at I har overtrådt overenskomsten på flere punkter, det har I fået en bod for, og I har betalt 74.000 plus renter og tillæg til jeres tidligere chauffør…

- En gang mere: Der er indgået et forlig, og det skal 3F også vedstå sig.

- Altså, hvis man får en fartbøde og betaler den, selv om man er uenig, så er det jo ikke det samme som at indgå et forlig. Man har vel stadigvæk overtrådt loven?

- Hvis det er sådan, man har indgået et forlig, og både arbejdsgiver og faglig organisation har skrevet under på et stykke papir, hvor der øverst oppe står forlig (udenretligt forlig, red.), så er der indgået et forlig.

Annonce

Afviser brud

- Men der står også i teksten på det stykke papir, at ”indklagede (VTS, red.) tager bekræftende til genmæle i overensstemmelse med klageskriftet af 13. februar 2020. Bekræftende til genmæle, det betyder jo, har jeg slået op alle mulige vegne, at man kapitulerer og giver modparten ret, så er det vel ikke et forlig?

- Der er indgået et forlig, fastholder Henning Schrøder.

- Når det er vigtigt for dig, at det er et forlig, handler det så om, at det er vigtigt i forhold til at kunne være med i nye udbud?

- Der er indgået et forlig, og man skal altid arbejde på at få et forlig med sin modpart. Jeg anerkender til det sidste, at det var lige på slutstregen. Det har trukket ud og trukket ud. Du ved lige så godt som jeg, at der har været corona, og det ene møde efter det andet blev udsat, men til sidst endte den i et forlig.

- Jo, men afskedigelsessagen blev straks afgjort, men løndelen, den blev ved med at trække ud?

- Fordi der løbende arbejdet på at lave et forlig i sagen, og det vil modparten også anerkende.

- Men der står i ”forligsteksten” at I tager bekræftende til genmæle, så anerkender I jo også at have overtrådt overenskomsten?

- Det er ikke noget med at have overtrådt overenskomsten, det har noget at gøre med at der skulle foretages noget efterregulering af noget overtidstillæg.

- Der står jo sort på hvidt i klageskriftet, at I har brudt overenskomsten på flere punkter?

- Bliv nu lige ved ”forligsteksten”, der blev underskrevet den 12. marts 2021…

- Det gør jeg også. I ”forligsteksten” står, at I tage bekræftende til genmæle i henhold til klageskriftet af 13. februar 2020, og i det står der, at I har brudt overenskomsten på flere punkter…

- Der er indgået et forlig, og så er den ikke længere, og det anerkender modparten også.

Annonce

Afviser konsekvenser

- Det har jeg ikke hørt dem anerkende. Jeg har hørt dem sige, at når I har taget bekræftende til genmæle, så har I lagt jer fladt ned og anerkendt, at I har overtrådt overenskomsten på flere punkter…

- Vi har ikke overtrådt overenskomsten…

- Skal jeg læse det op?

- Nej, det behøver du ikke. Det er en sag, der har løbet over en længere periode, hvor der har været lavet beregninger på, hvordan arbejdstiden skulle gøres op, og der lå flere forligsskitser undervejs…

- Ja, I tilbød 65.000 kroner, men da sagde modparten: ”Nej, det vil vi ikke acceptere, I skal tiltræde det her, altså klageskriftet” og først da I gjorde det i fuldt omfang, undgik I retssagen?

- Ja, det er fuldstændig rigtigt, det er en del af forliget. Der er ingen grund til at køre en sag i arbejdsretten, hvis vi kunne forliget inden tid.

- Så du kalder det et forlig, selv om der i klageskriftet står, at I har brudt overenskomsten, og det er det, I anerkender i aftalen fra 12. marts 2021. Når du fastholder, at det er et forlig, handler det i virkeligheden om, at I kan få svært ved at afgive tilbud i udbudsrunder?

- Nej nej nej, slet ikke. Hvis man har en uenighed med en medarbejder, så kan sagen køre i hårdknude, men det er ikke noget man bliver dømt ude på i forhold til at afgive tilbud i udbudsrunder. Slet ikke.

- Men da du i august 2020 udfyldte det her ESPD-skema, som skal vise, om en vognmand kan godkendes til at afgive tilbud i en udbudsrunde, da satte du kryds ved ”nej”, da du nåede til spørgsmålet om, I havde sager om overtrædelse af arbejdstidsregler, burde du da ikke have sat kryds ved ”ja”, fordi da var denne sag endnu ikke afgjort?

- Nej, det skulle jeg overhovedet ikke. Slet ikke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Jens og Inger er tredje generation på Cathrineberg: Nu sætter de proprietærgården til salg for 38 millioner kroner

Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce