Annonce
Haderslev

Direktør jubler: Stadion lukkes

Der bliver bedre forhold for alle fans - både hjemmebanens og udebanens - når enderne på stadion i Haderslev bliver lukket. Dermed kommer alle til at kunne se fodbold i tørvejr. Arkivfoto: Jacob Schultz

Haderslev Byråd sender med budgetaftale 18,7 millioner kroner i retning af Sydbank Park, der over de kommende år får overdækkede endetribuner.

Sønderjyske fodboldfans kan godt begynde at glæde sig. Med tirsdagens vedtagelse af næste års kommunale budget i Haderslev Byråd er der nu grønt lys for, at et meget stort sønderjysk fodboldønske kan gå i opfyldelse. Stadion bliver lukket - underforstået, at Sydbank Parks nord- og sydender bliver overdækkede - og der skabes en lukket ramme for superligakampene.

- Det er alletiders. Det har ligget i pipeline i en årrække, siger direktør Klaus Rasmussen fra SønderjyskE, der er ovenud glad.

Over de kommende tre år vil der i vinter- og sommerpauserne blive arbejdet på byggeriet, som Haderslev Byråd samlet har afsat 18,7 millioner kroner til. Klaus Rasmussen håber, at byggeriet på denne tid i 2020 står færdigt, og at der dermed er skabt en endnu bedre kulisse for kampene, så endnu flere kommer til fodbold.

- Det skal gerne gøre det til en endnu sjovere oplevelse at gå til fodbold, siger han.

Det er HFK Tribune, som er et datterselskab af Haderslev Fodboldklub, der ejer tribunerne. Formand Kurt Beck oplyser, at HFK Tribune nu skal i gang med mere indgående drøftelser om byggeriet med Haderslev Kommune og SønderjyskE. Planen er først og fremmest, at stadion skal leve op til superliga-kravene om 10.000 tilskuerpladser. Men der skal også undersøges, om der kan skabes en fleksibilitet, så stadion kan leve op til Europa League-kravene om siddepladser:

- Så det skal vi have undersøgt, siger Kurt Beck.

Annonce

Baggrund

Et flertal i Haderslev Byråd vedtog tirsdag næste års kommunale budget. Budgettet betyder, at der i hvert af årene 2018 og 2019 afsættes fem millioner kroner til stadionbyggeri, og at der i 2010 bruges 8,7 millioner kroner.

Alle partier med undtagelse af Enhedslisten, der ikke mener, at skatteyderne skal finansiere elitesport, står bag stadionbyggeriet.

Overdækkede ender

Fast står, at både nord- og sydenden bliver overdækkede, så både de lokale fans - og fans udefra kan stå i læ for blæst og regn. Planen er, at det i første omgang er udebaneafsnittet, der bygges. Dernæst bliver nordenden til de lokale fans bygget.

- Og desuden arbejder vi med at få direkte adgang for busserne til en buslomme, så generne for beboerne på Louisevej mindskes, siger Klaus Rasmussen.

Som en del af udvidelsen bliver østtribunen også bygget færdigt. Den forlænges og overdækkes i begge ender, hvilket blandt andet betyder, at Fuglsang-loungen udvides.

- Det betyder, at vi kan gives vores erhvervssponsorer bedre forhold, siger Klaus Rasmussen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce