Annonce
Tønder

Direktør om campingpar: De vil ikke betale for hurtig lokalplan

Direktør for teknik og miljø i Tønder Kommune, Ditte Lundgaard Jakobsen, oplyser, at den lange sagstid fra Ballum skyldes, at det hollandske værtspar ikke har fået råderet over et stykke jord, som de vil inddrage i campingpladsen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Det hollandske campingværtspar, der torsdag klagede deres nød over langsommelig sagsbehandling i Tønder Kommune, er selv ude om, at ønsket om et inddrage nyt areal til driften trækker ud, siger direktør.

BALLUM/TØNDER: Som vi skrev i torsdagens udgave af JydskeVestkysten, står ejerne af Ballum Camping, Klaas og Linda de Weerd, uforstående over for, at de forgæves har ventet på at kunne udvide pladsen, der i dag har 210 enheder, med yderligere 80, mens en anden campingplads har overhalet parret indenom og er ved at se dagens lys på Hjemsted banke.

Det hollandske par holdt første gang et møde med udvalgsformand Bo Jessen (V) og et par embedsfolk i maj sidste år. Siden har parret forgæves forsøgt at få et svar fra kommunen om, hvor langt sagen er nået i det kommunale system. Indtil i går uden svar.

Det fik en frustreret Klaas de Weerd til at udbryde:

- Det stinker.

Nu giver direktør for kommunens teknik og miljø, Ditte Lundgaard Jakobsen, sin forklaring på, hvorfor det hollandske campingpladspar har ventet så længe. I bund og grund er det hollandske par selv skyld i ventetiden.

Annonce

Vi afventer simpelthen, at de får råderet over jorden og afmeldt landbrugspligten, så arealet kan indgå i den planlægning, de ønsker.

Ditte Lundgaard Jakobsen, direktør, teknik og miljø

Vil ikke betale

Ditte Lundgaard Jakobsen fortæller, at Klaas og Linda de Weerd i oktober sidste år fik at vide, at naboarealet, de vil inddrage til campingpladsen, skal købes, hvorefter landbrugspligten skal fjernes. Derefter skal der laves en ny lokalplan for området. Det tager typisk halvandet til to år at få lavet en ny lokalplan, fik parret oplyst.

- Dengang fik parret at vide, at de kunne fremme processen ved selv at betale for at få udarbejdet en lokalplan, men det ønskede de ikke, konstaterer Ditte Lundgaard Jakobsen.

Det vil sige, at siden november sidste år har kommunen afventet, at det hollandske par fik ændret jordens status - før det sker, kan kommunen ikke foretage sig yderligere i sagen, oplyser teknik og miljødirektøren og tilføjer:

- Der er en masse, der skal på plads, før vi kan gå i gang. Vi afventer simpelthen, at de får råderet over jorden og afmeldt landbrugspligten, så arealet kan indgå i den planlægning, de ønsker. Så længe det ikke er sket, er sagen ude af vores hænder.

Lang svartid

Ejer af Ballum Camping, Linda de Weerd, er overrasket over, at parret skal have styr på flere ting, før kommunen kan gå videre med processen.

- Det ved jeg ikke, det tror jeg ikke, at vi fik at vide. Det er helt nyt for mig, siger Linda de Weerd.

Ditte Lundgaard Jakobsen oplyser, at man i denne sag ikke har været i kontakt med parret siden november sidste år. Til gengæld har man været i kontakt med værtsparret i forbindelse med ansøgningen om at få opsat en husstandsvindmølle og ændret placering af nedsivningsanlæg.

Ditte Lundgaard Jakobsen tilføjer, at parret har ret i, at kommunen hen over sommeren ikke har været hurtig til at vende tilbage med svar.

- Især i sommerferien har vi haft en uhensigtsmæssig svartid, erkender Ditte Lundgaard Jakobsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce