Annonce
Haderslev

Direktør om jobcentret: Der skal være ordentlighed i det vi gør

Peter Karm. Haderslev Kommunes nye kommunaldirektør, får travlt. Han skal frem til ansættelsen af en ny direktør for beskæftigelses- og integrationsområdet også varetaget funktionen som øverste chef for området. Fra politisk side er der store forventninger til ham. Arkivfoto: Jacob Schultz
For kommunaldirektør Peter Karm er det ikke en ambition at fyre ledelsen på jobcentret. Det er hans ambition at få skabt en velfungerende arbejdsplads for medarbejderne og et godt jobcenter for borgerne. Det vil kræve dialog og inddragelse.
Annonce

HADERSLEV: Onsdag aften godkendte de 31 politikere i Haderslev Byråd en organisationsændring, der betyder, at der pr. 1. november skal ansættes en ny direktør med ansvar for beskæftigelse og integrationsområdet.

Samtidig blev den hidtidige direktør på området, Rune Larsson, lettet for det ansvar, da politikerne også nikkede ja til, at kommunaldirektør Peter Karm med omgående virkning skal  varetage ansvaret, indtil den nye direktør er ansat.

- Jeg er blot en overgangsfigur, men det er ikke ensbetydende med stilstand. Der skal naturligvis ske noget på jobcentret, men jeg har ikke en færdig plan. Den skal både ledere og medarbejdere inddrages i at få udarbejdet, og det er en længere proces, siger Peter Karm.

Overgangsfigur eller ej, Peter Karm har allerede været i sving, for blækket, der bekendtgjorde politikernes beslutning, var knapt tør, inden han trådte i aktion:

- Onsdag aften orienterede jeg skriftligt ledere og medarbejdere på jobcenteret om politikernes beslutning. Torsdag morgen holdt jeg fysisk møde med ledergruppen og derpå et virtuelt møde med alle medarbejderne, hvor de kunne stille spørgsmål i en chat. Det gav desværre ikke dialog, hvilket ville have været det bedste. Det var bare ikke muligt på grund af coronaretningslinjerne, men jeg gjorde det klart for medarbejderne, at jeg altid kan kontaktes på mail og telefon.

Annonce

Dialog og sommerferie

Mandag i den kommende uge mødes han med medarbejderudvalget for området, så de også kan blive hørt.

- Nu tager vi den indledende dialog, så holder vi sommerferie, og så fortsætter vi i august. Vi skal ikke træffe store beslutninger om jobcentret, mens de fleste medarbejdere er på ferie. Det vil ikke være ordentligt.

- Er der planer om afskedigelser på jobcentre?

- Det er ikke min ambition. Det er forandring og udvikling, og det kræver, at både medarbejdere og ledere er med, fordi de er alle i samme båd, og det vil kræve dialog, fastslår Peter Karm.

- Men hvor længe kan jobcentret holde til at have en ledelse med interne magtkampe og stridigheder på tværs?

- Det kan jeg ikke svare på, men jeg kan konstatere, at den eksterne rapport fra Mploy siger, at det har været længere end ønskværdigt.

Annonce

Ordentlighed i alt

Det er Karms ambition, at ordentlighed skal gennemsyre, alt det, der foretages på jobcentret - og i Haderslev kommune i det hele taget. Både for lederne, medarbejderne og de borgere, der bruger jobcentret.


Jeg er blot en overgangsfigur, men det er ikke ensbetydende med stilstand. Der skal naturligvis ske noget på jobcentret, men jeg har ikke en færdig plan.

Kommunaldirektør Peter Karm


- Man kan ikke undgå fejl på et jobcenter, men hvis de sker, så skal vi være så ordentlige, at vi kan sige undskyld og rette op, siger Peter Karm.

Han er bevidst om, at processen kommer til at kræve en del af ham, men han har ingen planer om at flytte sit kontor ned på Hansborg, eller have en fast ugentlig dag dernede:

- Jeg er først og fremmest kommunaldirektør, og derfor er mit kontor på rådhuset. Men jeg vil komme der ofte, indtil vi har fundet en ny direktør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Lyntest for covid-19: Fra 1. februar skal Vejen-borgere til Esbjerg eller Vejle for at få en podningpind i næsen

Annonce