Annonce
Aabenraa

Direktør om smittetal: Det er alarmerende

Karen Storgaard Larsen, direktør for social & sundhed i Aabenraa Kommune, kalder smitte-situationen for alarmerende. Arkivfoto: Claus Thorsted
Aabenraa Kommune er nu i top tre over de hårdest ramte kommuner i Danmark.
Annonce

Aabenraa: Smittetallene i Aabenraa Kommune fortsætter med at gå i den helt forkerte retning. Det viser den daglige opdatering fra Statens Serum Institut mandag klokken 14.00.

Tallene for Aabenraa Kommune fortæller, at der nu er 80 bekræftede smittede med covid-19 inden for de seneste syv dage. Det er ni flere end søndag, hvor tallet lød på 71.

Mandagens tal fra Statens Serum Institut viser også, at antallet af smittede pr. 100.000 indbyggere nu er 136,4, og det er langt over den kritiske grænse og betyder, at Aabenraa Kommune nu er i top tre over de hårdest ramte kommuner i Danmark.

Det er kun overgået af Kolding og Ishøj.

Udviklingen i Aabenraa Kommune er da også noget, der giver panderynker på rådhuset.

- Det er en rigtig bekymrende udvikling, og både niveauet og hastigheden er alarmerende. For blot 10 dage siden lå vi under bekymringsgrænsen, siger Karen Storgaard Larsen, der er direktør for social- & sundhed i Aabenraa Kommune.

Annonce

Afgrænset område

I sidste uge kunne JydskeVestkysten fortælle, at der havde været et større smitteudbrud med den britiske variant af covid-19 i Boiskov Natur og Udebørnehave i udkanten af Løjt Kirkeby. Det udbrud har været stærkt medvirkende til at sende smittetallene i Aabenraa Kommune i vejret.

- De fleste af de smittede ser ud til at stamme fra en daginstitution i Løjt Kirkeby. 44 af de smittede inden for de seneste syv dage kan relateres til børnehaven, siger Karen Storgaard Larsen.


Det er en rigtig bekymrende udvikling, og både niveauet og hastigheden er alarmerende.

Karen Storgaard Larsen, direktør for social & sundhed i Aabenraa Kommune


For børnehaven, der er lukket ned på ubestemt tid, og Løjt Kirkeby er det selvfølgelig ikke godt, men i det store billede er det positivt, at smitten tilsyneladende holder sig til et afgrænset området.

- Vi er jævnligt i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, og vurderingen er, at der ikke er en bred smitning i Aabenraa Kommune, siger Karen Storgaard Larsen.

Det er også baggrunden for, at der på nuværende tidspunkt ikke er kommet nye restriktioner i Aabenraa Kommune fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Så længe der er en kendt smitterelation, er der forhåbninger om, at vi kan holde den indkapslet. Indtil videre er vi ikke blevet anbefalet at indføre yderligere restriktioner, siger direktøren for social & sundhed i Aabenraa Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce