Annonce
Haderslev

Direktør om trussel mod Gram Slot: Rigtig ked af det

Svend Brodersen, direktør for Gram Slot, er enig i politiets vurdering af, at man trygt kan møde op til torsdagens marked på trods af den aktuelle trussel. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Torsdag er politiet til stede ved Gram Slot, da der er blevet fremsat en trussel. Slottets direktør roser politiet for, at dagens arrangement alligevel kan afvikles.

Gram: Direktøren for Gram Slot, Svend Brodersen, er selvsagt ikke glad for, at der torsdag er blevet fremsat en trussel mod det marked, som slottet afvikler hver torsdag i sommerugerne.

Syd- og Sønderjyllands Politi er til stede ved markedet, men vil ikke svare på, om truslen er rettet mod selve markedet, mod slottet eller mod en bestemt person. Svend Brodersen kender ikke noget til selve truslen.

- Jeg er rigtig ked af, at der er kommet en trussel. Stemningen omkring slottet er normalt, at vi hygger os i en afslappet og tryg stemning, og det kolliderer sådan en trussel selvfølgelig med, siger han.

Politiet har vurderet, at borgere på trods af truslen trygt kan møde op til markedet. Slottets direktør er enig i den vurdering og roser politiet.

- Jeg er tryg ved at bo i et land som Danmark, hvor der er mange professionelle mennesker til at tage hånd om en situation som den her. Det gør jo, at vi kan afvikle markedet alligevel, siger han.

Derudover mener han, at slottets store erfaring med at afvikle store arrangementer ligeledes hjælper.

- Vi er vant til at arbejde med sikkerhedsvurderinger. Det gør, at vi er velforberedte på, at sådan noget her kan ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Regeringen gør for lidt ved giftgrunde

Et forbavsende bredt flertal af partierne i Folketinget kunne i december blive enige om ét af de største politiske eksperimenter i nyere tid. Det var, da de indgik aftalen om klimaloven med dens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 i forhold til niveauet i 1990. Prisen er endnu uvis, men den kan blive tårnhøj. Til gengæld er det sikkert, at det ikke vil kunne mærkes på det globale klima, om målet bliver nået eller ej. Dertil er den danske udledning af klimagasser for beskeden. Til sammenligning er det lige så forbavsende, at der i finansloven ikke kunne skaffes flertal for at finde flere penge til oprensning af de ti største giftforureninger i Danmark. Her er den mulige pris kendt. Den bliver på op imod fire milliarder kroner. Og effekten af en oprydning vil være mærkbar for både natur og de mennesker, der bor ved de giftramte områder. Her kunne nogle af de penge, vi som samfund risikerer at skulle brænde af på at nå klimamålet i 2030, gøre gavn. Det er regionernes opgave at stå for oprydningen på giftgrundene, men de har slet ikke penge nok til at løse opgaven. Derfor skal der mange flere penge til fra staten, hvis giften skal væk fra blandt andet Kærgård Plantage, Grindsted og Himmark Strand på Als. De tre steder er alle blandt landets ti største forureninger. Desværre lader miljøminister Lea Wermelin (S) ansvaret forblive hos regionerne. Hun har meddelt dem, at de må komme med en samlet plan, og så må de se, hvad de kan få ud af deres årlige økonomiforhandlinger med staten. Det er meget uambitiøst af en regering, som ellers har meget høje ambitioner på naturens vegne. I stedet er der brug for en bred politisk aftale i Folketinget, som fastlægger et mål for, hvornår de såkaldte generationsforureninger skal være fjernet. Med tilhørende finansiering. Den nuværende situation med dens uvished for de giftramte områders fremtid er helt uacceptabel.

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];