Annonce
Navne

Direktør på sygehus siger op: Mads Koch Hansen vil starte egen virksomhed

Mads Koch Hansen stopper i jobbet som lægelig direktør på Sygehus Lillebælt. Pressefoto: Sygehus Lillebælt
Mads Koch Hansen, der siden 2015 har været lægelig direktør på Sygehus Lillebælt, har sagt op for at starte egen konsulentvirksomhed.

Regionalt: Den 51-årige lægelige direktør på Sygehus Lillebælt, Mads Koch Hansen, har sagt sin stilling op per 30. juni 2020. Baggrunden er, at han ønsker at etablere sin egen konsulentvirksomhed, hvor han eksempelvis tilbyder coaching i ledelse og konsulentydelser om sundhedsplanlægning.

Det kan være rådgivning inden for sundhedssektoren i kommuner, regioner og sygehusvæsnet samt karrierevejledning af læger i ledende stillinger.

Det er en karrierevej, som direktøren længe har drømt om.

- Så har jeg i efteråret tænkt meget over det, og jeg vil gerne være herre i eget hus. Så må jeg se, om jeg kan få en tilværelse ud af det. Skal det være, så skal det være nu, og jeg synes, at sygehuset er i så god gænge, at det ikke ramler uden mig, siger Mads Koch Hansen, som vil bruge sine erfaringer fra blandt andet fem år som lægelig direktør på sygehuset samt formand for Lægeforeningen.

Annonce

Leder i sygevæsenet

Mads Koch Hansen uddannede sig som læge med speciale i anæstesiologi fra Aarhus Universitet og var afdelingslæge på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg fra 2005 til 2008. Siden har han været ledende overlæge på anæstesiologisk afdeling på sygehuset i Horsens. Fra 2010 til 2013 var han samtidig leder af lægebilen på Horsens Sygehus. Han har desuden været formand for Lægeforeningen fra 2010 til 2015, hvor han blev lægelig direktør for Sygehus Lillebælt.

Som en del af direktionen på Sygehus Lillebælt har Mads Koch Hansen regionsdirektør Jane Kraglund som direkte overordnede - og hun har været glad for samarbejdet med den afgående direktør:

- Mads Koch Hansen er en nytænkende og engageret direktør, der gerne blander sig i debatten om, hvordan vi skal indrette vores sundhedsvæsen. Han har sin store andel i, at Sygehus Lillebælt er et rigtig godt sygehus med et velfungerende akutsygehus i Kolding og dygtige specialsygehuse i Vejle og Middelfart. Udgangspunktet for Mads har hele tiden været, at sygehuset skal dreje sig om patienten. Mads har også ydet et stort bidrag til, at der er et godt samarbejde mellem Sygehus Lillebælt, kommunerne og de praktiserende læger i trekantområdet. Jeg vil gerne ønske Mads held og lykke med sit fremtidige virke, siger regionsdirektøren i en pressemeddelelse.

Stillingen som lægelig direktør på Sygehus Lillebælt bliver slået op snarest muligt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Sønderborg

Præster havde håbet på åben kirke i påsken

Annonce