Annonce
Esbjerg

Direktør: Vi glemmer ikke nogen i vaccinekøen

Over 95 procent af kommunens cirka 1.200 plejehjemsbeboere er blevet coronavaccineret første gang, men der er stadig enkelte beboere, der ikke har fået første stik. Arkivfoto: John Randeris.
Rundt omkring på kommunens plejehjem sidder der enkelte beboere, der gerne vil vaccineres, men som af forskellige ikke er blevet det endnu. De bliver samlet op i næste runde, lover direktør Arne Nikolajsen.
Annonce

Esbjerg Kommune:  De plejehjemsbeboere, der ønsker at blive vaccineret, men som af forskellige årsager ikke kunne blive det, da der blev vaccineret på de enkelte plejehjem, er ikke blevet glemt. De bliver samlet op og kommer med i næste runde.

Det lover direktør i Fritid, Sundhed- og Omsorg, Arne Nikolajsen.

- Når vi i uge 3, 4 og 5 kommer ud på plejehjemmene for at give beboerne den anden vaccination, vil vi samtidig give de beboere, der ønsker det, men som ikke blev vaccineret i første omgang, det første stik, siger Arne Nikolajsen.

Over 95 procent af de cirka 1.200 beboere på plejehjem i Esbjerg Kommune har fået den første vaccine, og cirka halvdelen af de sidste fem procent er beboere, der har takket ja, men som af forskellige årsager ikke kunne blive vaccineret på dagen.

Annonce

Opsamlinger

- Det er vi lige nu ved at danne os et overblik over. Der er også kommet nye plejehjemsbeboere til siden sidst, og de beboere, der her efter jul og nytår desværre er blevet smittet med corona, skal også starte forfra med vaccinen, så der vil komme flere opsamlingsheat, forudser Arne Nikolajsen.


De beboere, der her efter jul og nytår desværre er blevet smittet med corona, skal også starte forfra med vaccinen, så der vil komme flere opsamlingsheat

Arne Nikolajsen.


I den konkrete sag med Hardy Raaby på Gjesing Midtby opfordrer direktøren således til at afvente anden vaccinationsrunde på plejehjemmet, som ligger cirka tre uger efter første runde.

- Det vil være det bedste, men hvis de selv ønsker det og har mulighed for at køre til centeret Randersvej, så må de gerne henvende sig til mig, så kan der godt være mulighed for at finde en løsning , siger Arne Nikolajsen.

Vaccinationsplan

Esbjerg kommune følger den rækkefølge, som myndighederne har udarbejdet for coronavaccination af befolkningen.

De første, der blev vaccineret, var beboere på plejehjem og de ansatte på plejehjem.

De næste i køen er hjemmeboende ældre over 65 år, som er visiteret til personlig og praktisk hjælp.

I uge 3, 4 og 5 skal plejehjemsbeboerne have det andet stik.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce