Annonce
Haderslev

Direktør: Vi kommer til at prioritere i hjælpen til ældre og udsatte

Direktør Rolf Dalsgaard Johansen fra Haderslev Kommunes Voksen- og Sundhedsservice varsler, at kommunen på grund af nødberedskab kommer til at foretage en meget hård prioritering. Foto: Jacob Schultz
Haderslev Kommune har etableret et nødberedskab, som skal opretholde vitale dele af kommunens funktioner - blandt andet den vigtige hjælp til ældre og udsatte. Vi skal ruste os til alle scenarier, siger Rolf Dalsgaard Johansen.
Annonce

- Vi står på hovedet for at få det hele til at hænge sammen, men der er ingen tvivl om, at vi kommer til at foretage en prioritering af den hjælp, vi yder.

Direktør for Haderslev Kommunes Voksen- og Sundhedsservice, Rolf Dalsgaard Johansen, er klar i mælet.

Corona-pandemien, der torsdag tvang Haderslev Kommunes kriseberedskab til at lukke store del af kommunen ned og kun opretholde den mest vitale og livsvigtige hjælp til ældre, syge, handicappede og andre udsatte, vil blive sat på prøve.

- Kommunen vil gøre alt for at sikre, at de, der skal have hjælp, får hjælp. Som samfund står vi dog over for en kolossal udfordring, og vi kommer til at prioritere personlig pleje frem for praktisk hjælp, fordi der vil være færre til at løse opgaverne, siger han.

Kommunen vil gøre alt for at sikre, at de der skal have hjælp får hjælp. Som samfund står vi dog over for en kolossal udfordring, og vi kommer til at prioritere personlig pleje frem for praktisk hjælp, fordi der vil være færre til at løse opgaverne.

Rolf Dalsgaard Johansen, direktør for Haderslev Kommunes Voksen- og Sundhedsservice

Annonce

Alle scenarier

Haderslev Kommune aktiverede allerede tidligere på ugen sit kriseberedskab med det formål at inddæmme og reducere smitten. Det skete med en allerede eksisterede beredskabsplan i hånden. Torsdag eftermiddag blev nødberedskabet aktiveret efter krisemødet tidligere på dagen.

Beredskabet over de næste dage og uger kommer til at stille store krav til de medarbejdere, der ikke sendes hjem, og det er ifølge Rolf Dalsgaard Johansen medarbejdere med specielle funktioner, special-kompetencer som eksempelvis sygeplejersker og sundhedsplejere.

Færre vil derfor være på arbejde.

- Der er 600 smittede på landsplan nu, der ventes 600.000 i hele perioden, og vi skal som kommune geare os til alle scenarier, også hvis vi bliver nødt til at erstatte medarbejdere, som bliver syge.

Rolf Dalsgaard Johansen er fuld af roser til alle medarbejdere:

- De er megaseje. Allerede 30 sekunder efter statsministerens pressemøde onsdag aften var vi allerede i gang med at at lægge planer for, hvordan vi kunne gøre, siger Rolf Dalsgaard Johansen, der lige som mange andre er overrasket over tempoet i smittens udbredelse.

- Vi har godt vidst, at vi stod over for noget særligt, men ikke forventet det. Det har på alle måder været en meget speciel dag.

- Det er i hvert fald en dag, hvor der er sket umådelig meget. Lige som mange andre er jeg overrasket over tempoet.

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle lokale borgere har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund. Heldigvis er der mange andre vigtige historier at fortælle hver eneste dag. Du kan for 99 kroner om måneden få adgang til alle vores låste historier om dit lokalsamfund, Danmark og verden. Køb abonnement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Fjerde gang var lykkens gang: Ribe-Esbjerg på pointtavlen efter fredagsdrama i Lemvig

Annonce