Annonce
Aabenraa

Direktøren har selv haft arbejdstøjet på

Peter Sørensen, til venstre, forlader jobbet som direktør for Aabenraa-Rødekro Fjernvarme. Han afløses af Tommy Palmholt, der kommer fra en stilling som teknisk chef hos Sygehus Lillebælt. Foto: Aabenraa-Rødekro Fjernvarme
Peter Sørensen går på pension efter 32 år som fjernvarmedirektør. De sidste 14 år har han været direktør hos Aabenraa Rødekro Fjernvarme. Her tiltræder Tommy Palmholdt som ny direktør.

AABENRAA/RØDEKRO: Det er en erfaren herre, som Aabenraa-Rødekro Fjernvarme må vinke farvel til 1. oktober.

Direktør Peter Sørensen har som 66-årig valgt at bruge sin ret til at gå på folkepension. Nu skal pensionistlivet nydes både hjemme i Rødekro og på rejser rundt i Europa.

Peter Sørensen betegner sig selv som næsten sønderjyde. Han kom nemlig til landsdelen med sine forældre som niårig. Siden var han en tur i Esbjerg for at blive uddannet maskinmester, og derefter gik turen til Hjordkær, hvor Peter Sørensen blev driftsleder hos Hjordkær Fjernvarme, som var et af de første varmeværker i Danmark, der brugte halm som brændsel.

Annonce

I begyndelsen var han ene mand på posten og måtte klare både drift og administration. Det gav nogle lange arbejdsdage, og derfor havde han en seng stående på værket til brug, når det trak ud på de små timer.

Muffe og spise

Efter ti år blev Peter Sørensen driftsleder hos Rødekro Fjernvarme. Arbejdstøjet blev dog ikke helt lagt på hylden af den grund. Sammen med en ansat VVS'er sørgede Peter Sørensen selv for montering af ledningsnettet. Det var en kendt sag i Rødekro, at Peter kunne muffe - det vil sige samle rør - samtidig med, at han talte i mobiltelefon og spiste sin madpakke.

I 2001 blev fjernvarmeselskaberne i Rødekro og Hjordkær lagt sammen, og seks år senere fulgte fusionen med Aabenraa Fjernvarme.

I det nye selskab, Aabenraa-Rødekro Fjernvarme, har Peter Sørensen kun siddet bag skrivebordet. Der er nemlig sket et og andet, siden han ene mand havde ansvaret for fjernvarmen i Hjordkær.

Åbent hus på lørdag

I anledning af direktørskiftet holder Aabenraa Rødekro Fjernvarme åbent hus på værket på Egelund lørdag 2. oktober fra klokken 14 til 17.

Her er der både rundvisninger og forfriskninger, og alle er velkomne.

- Vi er i dag 29 ansatte, og det er forholdsvis mange. Men vi har valgt selv at lave arbejdet i marken i stedet for at hyre andre til det. Dermed kan vi klare det til cirka halv pris, fortæller den afgående direktør.

Det med pengene har Peter Sørensen altid haft god sans for.  I dag er Aabenraa-Rødekro Fjernvarme blandt de ti billigste fjernvarmeværker i Danmark. Selskabet producerer selv varmen og har et anlæg med en værdi af 600-700 millioner kroner. Restgælden er på kun 126 millioner.

Annonce

Ny direktør

Den nye mand i direktørstolen, Tommy Palmholt, er også uddannet maskinmester. Han er 50 år og bor med kone og tre børn i Kliplev.

Oprindeligt kommer han fra Nordals, men har boet i Aabenraa Kommune siden 2004. Udover at være maskinmester har Tommy Palmholt også en baggrund som maskinarbejder og installatør. Han har desuden læst merkonom og taget en lederuddannelse hos Danfoss.

De seneste 15 år har Tommy Palmholdt haft lederjobs i forskellige brancher. Han har både arbejdet med industri og landbrug og været ansat i den norske olie- og gasbranche, inden han kom til Sygehus Lillebælt.

Vi har valgt selv at lave arbejdet i marken i stedet for at hyre andre til det. Dermed kan vi klare det til cirka halv pris.

Direktør Peter Sørensen


Annonce
Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Aabenraa

Se billederne: Efterfølgeren af Hvidstengruppen havde gallapremiere i Aabenraa

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce