Annonce
Læserbrev

Direktørskift

Læserbrev: Af et avisnotat fremgår, at der igen rokeres med direktørposter i Tønder Kommune. Det er meningen, at Keld I. Hansen skal afgive posten som direktør for Tønder erhvervsråd. Jeg havde ellers indtryk af, at de ikke ville have ham som direktør i Erhvervsrådet. Men han må jo alligevel på en eller anden måde have sat sig på den post.

I foråret måtte Keld I. Hansen afgive posten som direktør for Teknik og Miljø til en udefra kommende person. Det foranledigede kommunalbestyrelsesmedlem Mette Bossen Linnet (V) til at være betænkelig (med at tage for meget fra ham) så man også fortsat kunne have gavn af Keld.

Jeg kan meddele Mette Bossen Linnet, at der nok ingen fare er for, at Keld render fra pladsen, idet han sandsynligvis er den højst betalte kommunalt ansatte direktør i kongeriget. I hvert fald har han nok de fleste direktørposter. På nuværende er han stadig direktør for ”Asyl Syd”, direktør for Tøndermarskinitiativet, direktør for Tønder Erhvervsråd, vicekommunaldirektør, direktør for arrangementet med Zeppelinbasen, hvor borgmesteren selv har nævnt, at det var en stilling til omkring 1 million kroner årligt. De andre direktørstillinger anslås at ligge på det niveau. Jeg gætter på, at han har yderligere lønnede poster. I hvert fald har man, uden at se noget forkert i det, udnævnt hans hustru, Jenny, til økonomichef for kommunen.

Sidst man hørte om den forbilledlige, kommunale chef, Keld I. Hansen, var, da han blandt andet i sin egenskab af højtlønnet kommunal embedsmand med alle de direktørposter, var fortaler for at bryde loven, (Tøndermarskloven) ved at sige god for en underminering af diget fra 1861, der skal beskytte os borgere i Tøndermarsken mod stormflod.

Svar fra kommunaldirektør Klaus Liestmann:

Tønder Kommune har marts 2019 besluttet at ansætte Keld I. Hansen i stillingen som vicekommunaldirektør. Under denne stilling er placeret ansvaret for en række af Tønder Kommunes store satsninger, såsom Zeppelin, Tønder Marsk Initiativet, udviklingsplan Toftlund, m.m. Endvidere er der i stillingen indbefattet, at Keld I. Hansen samtidig har direktøransvaret for AsylSyd, Kultur og Fritidsområdet samt Landdistrikts og bosætningsudvalget. Alle sammen opgaver, som vicekommunaldirektør Keld I. Hansen varetager ved Tønder Kommune. Tønder Kommune har endvidere i en overgangsperiode vederlagsfrit stillet Keld I. Hansen til rådighed for Tønder Erhvervsråd, indtil der er fundet en ny erhvervsdirektør.

For varetagelsen af samtlige opgaver aflønnes Keld I. Hansen alene som vicekommunaldirektør.

Ansættelsen af Jenny Hansen som økonomichef er sket på baggrund af officielt stillingsopslag og efterfølgende ansættelsessamtaler med udvalgte kandidater. Det skal endvidere understreges, at ansættelsesudvalget med kommunaldirektøren som formand har indstillet Jenny Hansen som den mest kvalificerede ansøger til stillingen som økonomichef. Keld I. Hansen har ikke været involveret i denne ansættelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce