Annonce
Sønderborg

DIS vil skaffe kloge hoveder til områdets virksomheder

Jesper Jacobsen er salgschef i den nyåbnede DIS-afdeling på Alsion. Foto: Henrik Rath
Dansk IngeniørService, DIS, vil være med til at afhjælpe manglen på kompetent arbejdskraft i lokalområdet. DIS råder over flere end 500 ingeniører i ind- og udland. Nu er de også rykket ind på Alsion.

Sønderborg: Ikke sjældent hører man virksomheder klage over manglen på den rette og kvalificerede arbejdskraft. Særligt i områder der ligger langt fra landets største byer. Det er også problemet for flere virksomheder i det syd- og sønderjyske.

- Derfor er vi da også blevet taget rigtig godt i mod her fra starten. Vi kan fjerne en bekymring, der går på, at virksomheder oplever at måtte bremse væksten, fordi de ikke kan få den rette arbejdskraft, forklarer Jesper Jacobsen, der er ansat hos Dansk IngeniørService som salgschef af den netop åbnede Sønderborgafdeling placeret på Alsion.

Herfra vil man servicere de sønderjyske virksomheder, som har behov for højtkvalificeret arbejdskraft til at udvikle produkter og forretningen i det hele taget.

- Det giver samtidig rigtig god mening for os at være placeret i sammenhæng med ingeniøruddannelserne her på SDU, hvor vi desuden kan hjælpe med at finde penge til studieprojekter. Vi har to slags kunder - dem vi arbejder for og dem, der skal arbejde for os, tilføjer Jesper Jacobsen, som ikke selv har en teknisk baggrund, men de sidste fem år arbejdet hos OJ Electronics i Sønderborg med salg af tekniske produkter i hele verden.

Annonce
Med flere hundrede ingeniører rundt i verden bygger vi bro mellem brancher og kan effektivt finde dem, der har de nødvendige kvalifikationer.

Michael Gadeberg, grundlægger af DIS

Over 500 ingeniører

DIS har oplevet en ganske imponerende udvikling siden det begyndte med et enkelt produkt til slagteribranchen i 1997. Michael Gadeberg, som stammer fra Aabenraa, grundlagde i 1997 Dansk IngeniørService, der i dag råder over flere end 500 fastansatte ingeniører og et par hundrede på freelancevilkår fordelt rundt i verden.

- Virksomheder kan i perioder have brug for et skiftende antal af ingeniører i forbindelse med et udviklingsarbejde. Vi vil gerne løse den opgave ved at tilbyde en fleksibel kompetence. Med flere hundrede ingeniører rundt i verden bygger vi bro mellem brancher og kan effektivt finde dem, der har de nødvendige kvalifikationer, forklarer Michael Gadeberg og tilføjer:

- I det arbejde betyder det samtidig noget at være tæt på kunder i det sønderjyske område, så man nemt kan mødes og lægge en plan.

DIS på Alsion i Sønderborg holder åbningsreception på en endnu ikke fastsat dato i løbet af næste måned.

Dansk Ingeniør Service - DIS

Dansk IngeniørService (DIS) blev grundlagt i 1997 af Michael Gadeberg, der stammer fra Aabenraa.

DIS har udviklet sig fra en maskiningeniørvirksomhed til i dag at favne bredt inden for ingeniørdisciplinerne med beskæftigelse af over 500 personer primært med udviklingsarbejde for andre virksomheder.

DIS har afdelinger i Danmark, Polen, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Ukraine og USA og tæller nu 20 kontorer på verdensplan. I Danmark har DIS afdelinger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Kolding, København og nu også Sønderborg på Alsion.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge måtte trække sig fra Sygehus Sønderjylland: Nu huserer han andre steder i landet

Leder For abonnenter

JV mener om flystøj: Det kan staten ikke være bekendt

Det er en urimelig behandling, mange af naboerne til de kommende F-35 kampfly i Skrydstrup har udsigt til at få. Fredag præsenterede et bredt politisk flertal en aftale, som vil koste skatteyderne 250 millioner kroner i forskellige former for kompensationer til de støjramte naboer. Det er i sig selv mange penge, men det er dog kun godt en procent af det beløb, som staten bruger på selve købet af de 27 nye fly. Når man køber fly for 20 milliarder kroner, skal man også være parat til at betale en anstændig pris for at undgå, at naboer kommer i økonomisk klemme, fordi deres boliger vil falde i værdi. Man kan af gode grunde ikke på forhånd vide, hvad det værditab bliver, og derfor kan der ikke på nuværende tidspunkt afsættes et fast beløb. Men det gør det politiske flertal i en aftale, der ud over at være for nærig også er alt for firkantet. Staten vil tilbyde 117 boligejere tættest på flyvestationen, der bor i en såkaldt rød zone, at de kan få opkøbt deres ejendom. Til gengæld er der cirka 1500 beboere i en såkaldt gul zone lidt længere væk, som kun vil blive tilbudt en støjsikring til 70.000 kroner. Forsvarsminister Trine Bramsen (S) forsvarer sig med, at der ikke er juridisk grundlag for at udbetale erstatning for det værditab, der måske vil blive på grund af den forøgede flystøj. Men så må det politiske flertal træde i karakter som lovgivere og sørge for, at dette juridiske grundlag bliver skabt. Det må selvfølgelig ikke blive et tag selv-bord for husejere, der bare vil kunne påstå, at de har fået et kæmpe værditab og derfor skal have en erstatning. Det skal være en uvildig instans, som konkret skal vurdere, om ejendommene i området kommer til at tabe mere i værdi, end de måske ellers ville have gjort, hvis der ikke var købt nye kampfly. Det vil betyde, at staten ikke på forhånd kan vide, hvad udgiften til at dække naboernes tab bliver. Men det er en regning, alle skatteydere må være parat til at betale.

Danmark

Agnes er dybt skuffet over flyerstatning: Det er fuldstændig uanstændigt

Danmark

Endelig plan for millionerstatning er landet: Støjramte F-35-naboer kan få 70.000 kroner i hånden

Annonce