Annonce
Sønderborg

DIS vil skaffe kloge hoveder til områdets virksomheder

Jesper Jacobsen er salgschef i den nyåbnede DIS-afdeling på Alsion. Foto: Henrik Rath
Dansk IngeniørService, DIS, vil være med til at afhjælpe manglen på kompetent arbejdskraft i lokalområdet. DIS råder over flere end 500 ingeniører i ind- og udland. Nu er de også rykket ind på Alsion.

Sønderborg: Ikke sjældent hører man virksomheder klage over manglen på den rette og kvalificerede arbejdskraft. Særligt i områder der ligger langt fra landets største byer. Det er også problemet for flere virksomheder i det syd- og sønderjyske.

- Derfor er vi da også blevet taget rigtig godt i mod her fra starten. Vi kan fjerne en bekymring, der går på, at virksomheder oplever at måtte bremse væksten, fordi de ikke kan få den rette arbejdskraft, forklarer Jesper Jacobsen, der er ansat hos Dansk IngeniørService som salgschef af den netop åbnede Sønderborgafdeling placeret på Alsion.

Herfra vil man servicere de sønderjyske virksomheder, som har behov for højtkvalificeret arbejdskraft til at udvikle produkter og forretningen i det hele taget.

- Det giver samtidig rigtig god mening for os at være placeret i sammenhæng med ingeniøruddannelserne her på SDU, hvor vi desuden kan hjælpe med at finde penge til studieprojekter. Vi har to slags kunder - dem vi arbejder for og dem, der skal arbejde for os, tilføjer Jesper Jacobsen, som ikke selv har en teknisk baggrund, men de sidste fem år arbejdet hos OJ Electronics i Sønderborg med salg af tekniske produkter i hele verden.

Annonce
Med flere hundrede ingeniører rundt i verden bygger vi bro mellem brancher og kan effektivt finde dem, der har de nødvendige kvalifikationer.

Michael Gadeberg, grundlægger af DIS

Over 500 ingeniører

DIS har oplevet en ganske imponerende udvikling siden det begyndte med et enkelt produkt til slagteribranchen i 1997. Michael Gadeberg, som stammer fra Aabenraa, grundlagde i 1997 Dansk IngeniørService, der i dag råder over flere end 500 fastansatte ingeniører og et par hundrede på freelancevilkår fordelt rundt i verden.

- Virksomheder kan i perioder have brug for et skiftende antal af ingeniører i forbindelse med et udviklingsarbejde. Vi vil gerne løse den opgave ved at tilbyde en fleksibel kompetence. Med flere hundrede ingeniører rundt i verden bygger vi bro mellem brancher og kan effektivt finde dem, der har de nødvendige kvalifikationer, forklarer Michael Gadeberg og tilføjer:

- I det arbejde betyder det samtidig noget at være tæt på kunder i det sønderjyske område, så man nemt kan mødes og lægge en plan.

DIS på Alsion i Sønderborg holder åbningsreception på en endnu ikke fastsat dato i løbet af næste måned.

Dansk Ingeniør Service - DIS

Dansk IngeniørService (DIS) blev grundlagt i 1997 af Michael Gadeberg, der stammer fra Aabenraa.

DIS har udviklet sig fra en maskiningeniørvirksomhed til i dag at favne bredt inden for ingeniørdisciplinerne med beskæftigelse af over 500 personer primært med udviklingsarbejde for andre virksomheder.

DIS har afdelinger i Danmark, Polen, Spanien, Storbritannien, Tyskland, Ukraine og USA og tæller nu 20 kontorer på verdensplan. I Danmark har DIS afdelinger i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Kolding, København og nu også Sønderborg på Alsion.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce