Annonce
Aabenraa

Diskodans på Storetorv er udsat på ubestemt tid

Byrådet har opgivet at lave en lokalplan, der kun gælder for adressen Storetorv 7, hvor diskotek Seven har haft til huse i et par år.Foto: Claus Thorsted
Den politiske uenighed om et diskotek på Storetorv er langt fra billagt. Men et næsten enigt byråd besluttede at opgive lokalplan, der tillader et diskotek på adressen Storetorv 7.

AABENRAA: Enige blev de ikke.

Men hele byrådet undtagen en enkelt stemte alligevel nej til en lokalplan, der lovliggøre diskotek Seven på Storetorv, da sagen onsdag skulle afgøres i byrådssalen.

Indehaveren af diskoteket opfylder ikke længere betingelserne for at få en spiritusbevilling, og derfor vil både modstandere og tilhængere af et diskotek på adressen i stedet have en temaplan, der på mere overordnet niveau fastsætter, hvor fremtidige diskoteker i Aabenraa skal ligge.

Men helt stille gik det ikke for sig:

- Ejeren har været holdt som gidsel i den her sag, for det har været usikkert at investere i diskotekets fremtid, mente socialdemokraternes gruppeformand Erik Uldall Hansen.

Borgmester Thomas Andresen (V) var af den opfattelse, at kommunen havde handlet i god tro, da diskoteket fik lov til at åbne.

- Må jeg gøre opmærksom på, at ejeren fik lov til at åbne diskoteket, fordi den gældende lokalplan er identisk med den, der gælder for Jomfru Ane Gade i Aalborg, sagde han.

- Der har været et solidt flertal for et diskotek på adressen hele vejen igennem, så ejeren har overhovedet ikke været gidsel, mente Philip Tietje (V), der er formad for vækstudvalget.

Politikerne har i mere end et år været uenige om, hvorvidt det er en god ide med et diskotek på Storetorv. Venstre, Dansk Folkeparti og Slesvigsk Parti var indstillet på at vedtage en lokalplan, der kun gælder for adressen Storetorv 7, mens Socialdemokraterne, De Konservative, Enhedslisten og SF ikke var vild med den placering.

Indehaveren af diskoteket fik i sin tid lov til at åbne, fordi kommunen mente, at et diskotek var lovligt i forhold til den lokalplan, der gælder for området, men det har Planklagenævnet siden underkendt.

Annonce

Uenigheden består

Byrådets beslutning om at opgive lokalplanen for Storetorv 7 betyder ikke nødvendigvis, at der aldrig kommer til at ligge et diskotek på Storetorv.

Men den betyder, at kommunen skal begynde et andet sted - nemlig med at lave en overordnet temaplan for placeringen af diskoteker i Aabenraa.

Når den plan skal vedtages, kan det vise sig, at der stadig er flertal for at placere diskoteker i området ved Storetorv.

Blokeret

- Det er synd at vi har brugt så mange ressourcer på at få lavet en ny lokalplan, som nu alligevel ikke bliver til noget. Det har blokeret for, at vi fik lavet en samlet temaplan for diskoteket i Aabenraa. Det håber jeg, at vi nu kan komme igang med, sagde Michael Christensen fra SF.

Jette Julius Kristensen fra Dansk Folkeparti var betænkelig, fordi hun mente, at byrådet kobler en sag om en spiritusbevilling sammen med en sag om en lokalplan. Hun endte dermed med at være den eneste, der stemte ja til lokalplanen for Storetorv 7.

- Men jeg bakker op om, at der nu skal laves en helhedsplan for diskoteket i Aabenraa, fastslog hun.

Partiets gruppeformand, Ejler Schütt var enig i den side af sagen:

- Vi ønsker stadig et diskotek i midtbyen. Det er ret ligetil. Nu begynder vi forfra, sagde han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Soundtracket til bispens levned

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce