Annonce
Aabenraa

Diskodans på Storetorv er udsat på ubestemt tid

Byrådet har opgivet at lave en lokalplan, der kun gælder for adressen Storetorv 7, hvor diskotek Seven har haft til huse i et par år.Foto: Claus Thorsted
Den politiske uenighed om et diskotek på Storetorv er langt fra billagt. Men et næsten enigt byråd besluttede at opgive lokalplan, der tillader et diskotek på adressen Storetorv 7.

AABENRAA: Enige blev de ikke.

Men hele byrådet undtagen en enkelt stemte alligevel nej til en lokalplan, der lovliggøre diskotek Seven på Storetorv, da sagen onsdag skulle afgøres i byrådssalen.

Indehaveren af diskoteket opfylder ikke længere betingelserne for at få en spiritusbevilling, og derfor vil både modstandere og tilhængere af et diskotek på adressen i stedet have en temaplan, der på mere overordnet niveau fastsætter, hvor fremtidige diskoteker i Aabenraa skal ligge.

Men helt stille gik det ikke for sig:

- Ejeren har været holdt som gidsel i den her sag, for det har været usikkert at investere i diskotekets fremtid, mente socialdemokraternes gruppeformand Erik Uldall Hansen.

Borgmester Thomas Andresen (V) var af den opfattelse, at kommunen havde handlet i god tro, da diskoteket fik lov til at åbne.

- Må jeg gøre opmærksom på, at ejeren fik lov til at åbne diskoteket, fordi den gældende lokalplan er identisk med den, der gælder for Jomfru Ane Gade i Aalborg, sagde han.

- Der har været et solidt flertal for et diskotek på adressen hele vejen igennem, så ejeren har overhovedet ikke været gidsel, mente Philip Tietje (V), der er formad for vækstudvalget.

Politikerne har i mere end et år været uenige om, hvorvidt det er en god ide med et diskotek på Storetorv. Venstre, Dansk Folkeparti og Slesvigsk Parti var indstillet på at vedtage en lokalplan, der kun gælder for adressen Storetorv 7, mens Socialdemokraterne, De Konservative, Enhedslisten og SF ikke var vild med den placering.

Indehaveren af diskoteket fik i sin tid lov til at åbne, fordi kommunen mente, at et diskotek var lovligt i forhold til den lokalplan, der gælder for området, men det har Planklagenævnet siden underkendt.

Annonce

Uenigheden består

Byrådets beslutning om at opgive lokalplanen for Storetorv 7 betyder ikke nødvendigvis, at der aldrig kommer til at ligge et diskotek på Storetorv.

Men den betyder, at kommunen skal begynde et andet sted - nemlig med at lave en overordnet temaplan for placeringen af diskoteker i Aabenraa.

Når den plan skal vedtages, kan det vise sig, at der stadig er flertal for at placere diskoteker i området ved Storetorv.

Blokeret

- Det er synd at vi har brugt så mange ressourcer på at få lavet en ny lokalplan, som nu alligevel ikke bliver til noget. Det har blokeret for, at vi fik lavet en samlet temaplan for diskoteket i Aabenraa. Det håber jeg, at vi nu kan komme igang med, sagde Michael Christensen fra SF.

Jette Julius Kristensen fra Dansk Folkeparti var betænkelig, fordi hun mente, at byrådet kobler en sag om en spiritusbevilling sammen med en sag om en lokalplan. Hun endte dermed med at være den eneste, der stemte ja til lokalplanen for Storetorv 7.

- Men jeg bakker op om, at der nu skal laves en helhedsplan for diskoteket i Aabenraa, fastslog hun.

Partiets gruppeformand, Ejler Schütt var enig i den side af sagen:

- Vi ønsker stadig et diskotek i midtbyen. Det er ret ligetil. Nu begynder vi forfra, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce