Annonce
Varde

Diskotek i Varde er dømt for at servere alkohol for mindreårige

Havana Varde kan fortsat sælge alkohol, fordi diskoteket har anket dommen i Retten i Esbjerg. Arkivfoto: Morten Nielsen
Havana, der er det største diskotek i Varde, er blevet dømt for gentagne gange at have serveret alkohol for mindreårige. Diskoteket har anket dommen, og hvis den taber igen, så risikerer den at miste retten til at sælge alkohol i et år.
Annonce

Varde: Havana Varde har fået en dom på 50.000 kroner og er frakendt spiritusbevillingen i et år. Retten i Esbjerg mener, at diskoteket gentagne gange har serveret alkohol til unge under 18 år. Frakendelsen gælder fra endelig dom, og da Havana Varde har anket dommen, så gælder det først, når landsretten har kigget på sagen - hvis landsretten altså er enig med dommen fra Retten i Esbjerg.

- Det er korrekt, at vi har modtaget en dom. Den er vi ikke enige i, og derfor har vi også anket dommen. Udover det har vi ingen yderligere kommentarer, udover at vi glæder os til at åbne igen, når corona er ovre, siger Niels Meldgaard Larsen, der er direktør for og medejer af Havana Varde.

I dommen fremgår det, at både han og den tidligere direktør, Kristian Prisfeldt, har været vidner, og at de begge afviser, at der er blevet serveret alkohol for unge under 18. Forklaringen lyder i stedet, at de unge hovedsageligt må have fået alkohol fra ældre venner.

Diskoteket

  • Der har ligget diskotek i baggården bag det tidligere centralhotel i Varde i mange år.
  • Indtil 2012 hed det Blue Bell, hvorefter det blev til Havana.
  • Per 1. januar er stedet blevet overtaget af Niels Meldgaard Larsen og Mathias Aksglæde Mortensen. De fleste forhold i dommen er fra, inden de nye ejere overtog.
  • Baggrunden for dommen er, at Havana holder +16-fester. Det vil sige, at de lukker gæster, der er mellem 16 og 18 år, ind, selvom de ikke må købe eller drikke alkohol på diskoteket.
Annonce

Bordpakker

I to af tilfældene er det i princippet også det, de unge selv har forklaret i retten. De har været en del af et bord, hvor den, der har booket bordet, også har bestilt en bordpakke. Det vil sige, at der følger noget alkohol med bordet. Bookeren er over 18 år, men har altså delt bordpakken med unge under 18 år. Om det skriver retten i sin dom:

- Ved at tilbyde disse "bordpakker" på tidspunkter, hvor også mindreårige har adgang til diskoteket, og ved ikke i fornødent omgang at sikre sig, at alle deltagere i en "bordpakke" er fyldt 18 år, skabes en betydelig risiko for, at der via "bordpakken bliver serveret alkohol for mindreårige. Det er rettens opfattelse, at tiltaltes ansatte i de konkrete tilfælde må have indset og accepteret denne risiko.

Der er dog også tilfælde, hvor de unge ikke har fået alkohol på denne måde. For eksempel mener retten, at det er bevist, at der blev givet øl til unge under 18 år i garderoben på Havana Varde i weekenden 29. juni til 1. juli 2018.

Annonce

Tre tidligere domme

I 2012 samt to gange i 2017 har Havana Varde fået bødestraffe for at servere alkohol for mindreårige. Derfor er den nyeste dom er så hård, at diskoteket mister retten til at sælge alkohol i et år.

Hvis Vestre Landsret stadfæster den dom, så vil det få en stor betydning, mener Erik Buhl (V), der udover at være borgmester også er formand for bevillingsnævnet.

- Det er dybt uheldigt for både virksomheden og for nattelivet i Varde. Det er jo også en reminder om, at der er nogle regler, der skal overholdes, siger han.

- Det fortæller, hvor vigtigt det er, at man har styr på tingene.

Annonce

Ingen kommentarer

Havana Varde er Vardes største diskotek, men Erik Buhl (V) håber, at nogle af byens andre beværtninger kan lukke det hul, der kommer, hvis Havana mister retten til at sælge alkohol.

Politiets kommunikationsafdeling oplyser, at anklagerne ikke kommenterer på en dom, der er blevet anket, og det har derfor ikke været muligt at høre, om anklagemyndigheden er tilfreds med den dom, som Havana Varde har fået.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce