Annonce
Kolding

Diskotek måtte lukke i flere uger på grund af skadedyr: Har fået bøde for rottelort

Zwei Grosse Bier Bar var i efteråret lukket i flere uger på grund af rotter. Efterfølgende har diskoteket fået en bøde på 5000 kroner for ikke at have gjort grundigt nok rent efter skadedyrene. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Zwei Grosse Bier Bar i Kolding har været hårdt plaget af rotter i efteråret. Nu har diskoteket fået en bøde fra fødevarestyrelsen for ikke at have gjort grundigt nok rent efter skadedyrene.
Annonce

Kolding: Det har vrimlet med rotter i Kolding de seneste måneder. Det kan de i høj grad skrive under på hos diskoteket Zwei Grosse Bier Bar i Jernbanegade, som for nyligt fik en bøde på 5000 kroner fra Fødevarestyrelsen for ikke at have gjort grundigt nok rent efter et besøg fra skadedyret.

I efteråret var diskoteket således lukket i flere uger på grund af rotteplagen, og efter genåbningen 22. november kom Fødevarestyrelsen på besøg for at sikre, at der var gjort ordentligt rent. Her fandt man dog "gamle ekskrementer fra skadegørere", som det hedder i kontrolrapporten, og Zwei Grosse Bier Bar fik derfor besked på at gøre rent igen.

Men da der blev fulgt op under en ny kontrol 17. januar, var der stadig efterladenskaber fra rotterne, og virksomheden fik derfor en sur smiley og en bøde på 5000 kroner.

"I rum med fadølsanlæg, bag fustager ses der stadig gamle ekskrementer fra skadegørere. I bagerste lokale ved siden af værkstedsrum, ses der gamle ekskrementer fra skadegørere i hjørnet," står der i den rapport der er lavet på baggrund af den 80 minutter lange kontrol.

Bøden

Zwei Grosse Bier Bar fik 17. januar en bøde på 5000 kroner af Fødevarestyrelsen.

Bøden faldt i forbindelse med en opfølgende kontrol, efter diskoteket den 28. november fik en indskærpelse om at få gjort ordentligt rent efter at have været lukket ned i flere uger på grund af rotter.

Annonce

Har haft rengøringsservice

Direktør for Zwei Grosse Bier Bar-kæden Henrik Foget Jensen ærgrer sig over, at der igen blev fundet rottelort i diskoteket.

- Det lyder helt mærkeligt, for der har været rengøringsservice inde, som har gjort helt rent. Vi er frustrerede, fordi vi er ude af stand til at gøre noget ved det. Vi har ellers en super ren butik, siger direktøren.

Der har ifølge Henrik Foget Jensen ikke været rotter på diskoteket siden lukningen i november, og diskotekskæden er ifølge direktøren i løbende dialog med udlejeren om at få sikret sig mod, at det kan ske igen.

- Jeg ved, at der er nogle tomme lokaler i bygningen, hvor der har været rotteproblemer. Det har gjort, at vi har været under kraftigt rottepres, og jeg er på vej derned nu for at se, om de har styr på resten af den ejendom nu, siger han fredag formiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce