Annonce
Kolding

Diskotek måtte lukke i flere uger på grund af skadedyr: Har fået bøde for rottelort

Zwei Grosse Bier Bar var i efteråret lukket i flere uger på grund af rotter. Efterfølgende har diskoteket fået en bøde på 5000 kroner for ikke at have gjort grundigt nok rent efter skadedyrene. Arkivfoto: Steffen Nielsen
Zwei Grosse Bier Bar i Kolding har været hårdt plaget af rotter i efteråret. Nu har diskoteket fået en bøde fra fødevarestyrelsen for ikke at have gjort grundigt nok rent efter skadedyrene.

Kolding: Det har vrimlet med rotter i Kolding de seneste måneder. Det kan de i høj grad skrive under på hos diskoteket Zwei Grosse Bier Bar i Jernbanegade, som for nyligt fik en bøde på 5000 kroner fra Fødevarestyrelsen for ikke at have gjort grundigt nok rent efter et besøg fra skadedyret.

I efteråret var diskoteket således lukket i flere uger på grund af rotteplagen, og efter genåbningen 22. november kom Fødevarestyrelsen på besøg for at sikre, at der var gjort ordentligt rent. Her fandt man dog "gamle ekskrementer fra skadegørere", som det hedder i kontrolrapporten, og Zwei Grosse Bier Bar fik derfor besked på at gøre rent igen.

Men da der blev fulgt op under en ny kontrol 17. januar, var der stadig efterladenskaber fra rotterne, og virksomheden fik derfor en sur smiley og en bøde på 5000 kroner.

"I rum med fadølsanlæg, bag fustager ses der stadig gamle ekskrementer fra skadegørere. I bagerste lokale ved siden af værkstedsrum, ses der gamle ekskrementer fra skadegørere i hjørnet," står der i den rapport der er lavet på baggrund af den 80 minutter lange kontrol.

Annonce

Bøden

Zwei Grosse Bier Bar fik 17. januar en bøde på 5000 kroner af Fødevarestyrelsen.

Bøden faldt i forbindelse med en opfølgende kontrol, efter diskoteket den 28. november fik en indskærpelse om at få gjort ordentligt rent efter at have været lukket ned i flere uger på grund af rotter.

Har haft rengøringsservice

Direktør for Zwei Grosse Bier Bar-kæden Henrik Foget Jensen ærgrer sig over, at der igen blev fundet rottelort i diskoteket.

- Det lyder helt mærkeligt, for der har været rengøringsservice inde, som har gjort helt rent. Vi er frustrerede, fordi vi er ude af stand til at gøre noget ved det. Vi har ellers en super ren butik, siger direktøren.

Der har ifølge Henrik Foget Jensen ikke været rotter på diskoteket siden lukningen i november, og diskotekskæden er ifølge direktøren i løbende dialog med udlejeren om at få sikret sig mod, at det kan ske igen.

- Jeg ved, at der er nogle tomme lokaler i bygningen, hvor der har været rotteproblemer. Det har gjort, at vi har været under kraftigt rottepres, og jeg er på vej derned nu for at se, om de har styr på resten af den ejendom nu, siger han fredag formiddag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Annonce