Annonce
forside

Diskoteker i Aabenraa

Læserbrev: Torsdag i sidste uge blev der afholdt en workshop på rådhuset med deltagelse af nogle unge fra henholdsvis Campusrådet & §17 stk. fire-udvalget samt restauratører i byen og enkelte bygningsejere.

Efter en kort præsentation fra Aabenraa Kommune og Campusrådet startede diskussionen i tre arbejdsgrupper, hvor alle havde ordet. Som repræsentanter for bygningsejerne gjorde vi gældende, at beboerne i indre by naturligvis også havde krav på nattesøvn torsdag, fredag og lørdag, hvorfor diskoteker efter vores opfattelse kun måtte etableres med en passende afstand til beboelse.

I virkeligheden er opgaven med placering af diskoteker enkel:

1) naturligvis skal unge have mulighed for at gå på diskoteker og 2) naturligvis skal beboerne i indre by have deres nattesøvn.

Beviset for, at det er muligt at kombinere disse to, er Gazzværket på Gasværksvej. Hver gruppe skulle herefter komme med en konklusion, hvoraf det fremgik, at alle tre havde området Madevej, H.P. Hanssensgade og Gasværksvej som bedste område, idet området er i gåafstand til Gazzværket og med god afstand til beboelse.

Det kom frem, at grunden umiddelbart ved siden af Gazzværket i nær fremtid bliver rømmet, og det vil være et ideelt sted til at drive et diskotek, da det sammen med Gazzværket kunne markedsføre Aabenraa som et godt sted at "gå i byen".

Denne løsning vil formentlig også kunne samle byrådet, da Socialdemokratiet og De Konservative hele tiden har været modstandere af placering af diskoteker i beboelsesområder i indre by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce