Annonce
Aabenraa

Diskotek tvunget til lukning: Borgmester vil ikke komme nærmere ind på årsagen

Lokalplanen, der tillader et diskotek på Storetorv 7, er stillet i bero, efter det har vist sig, at indehaveren ikke kan få alkoholbevilling. Foto: Claus Thorsted
Ejeren af Diskotek Seven i Aabenraa kan ikke længere få spiritusbevilling. Dermed slutter en lang strid om placeringen af diskoteket på Storetorv.
Annonce

Aabenraa: En lokalplan, der skulle lovliggøre diskotek Seven på Storetorv, var på vej. Men nu er planen overhalet af virkeligheden:

Økonomiudvalget har fastslået, at ejeren af diskoteket, Søren Petersen Norn, ikke længere opfylder kravene for at få en spiritusbevilling, og det betyder, at han ikke kan drive diskoteket videre.

Diskotekets placering på Storetorv har gennem flere år været genstand for en heftig politisk debat: Venstre, Dansk Folkeparti og Slesvigsk Parti har slået til lyd for, at der skal være et natteliv for ungdommen midt i byens centrum, og de har derfor bakket op om diskotekets placering.

Socialdemokraterne, de konservative, SF og Enhedslisten har til gengæld været modstandere af placeringen, og de har dermed været enige med ejerne af flere naboejendomme, der har protesteret diskoteket på Storetorv 7.

Søg hos politiet

Både kommunen og politiet skal spørges, når en virksomhed søger om alkoholbevilling,

Ansøgningen sendes til politiet. Politiet undersøger blandt andet virksomhedens økonomi og sender så ansøgningen videre til kommunen med en indstilling.

Derefter er det kommunens økonomiudvalg, der beslutter, om virksomheden kan få alkoholbevilling og under hvilke omstændigheder, det i givet fald kan ske.

Kilde: Aabenraa Kommunes hjemmeside

Annonce

Lukket sag

Spørgsmålet om alkoholbevilling til Diskotek Seven blev besluttet som en lukket sag på økonomiudvalgets møde, og borgmester Thomas Andresen kan derfor ikke komme nærmere ind på årsagen til afslaget.

Det har ikke været muligt at træffe indehaveren af Seven, Søren Petersen Norn, efter at han har fået besked om, at han ikke kan få alkoholbevilling.

Reglerne om alkoholbevilling siger, at ansøgeren ikke må være under rekonstruktionsbehandling eller konkurs. Ansøgeren må heller ikke have en gæld til det offentlige på over 50.000 kroner. Desuden må ansøgeren ikke være straffet for forhold, der indebærer risiko for misbrug af erhvervet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hold fast om krisehåndtaget

Annonce