Annonce
Aabenraa

Diskotek tvunget til lukning: Borgmester vil ikke komme nærmere ind på årsagen

Lokalplanen, der tillader et diskotek på Storetorv 7, er stillet i bero, efter det har vist sig, at indehaveren ikke kan få alkoholbevilling. Foto: Claus Thorsted
Ejeren af Diskotek Seven i Aabenraa kan ikke længere få spiritusbevilling. Dermed slutter en lang strid om placeringen af diskoteket på Storetorv.

Aabenraa: En lokalplan, der skulle lovliggøre diskotek Seven på Storetorv, var på vej. Men nu er planen overhalet af virkeligheden:

Økonomiudvalget har fastslået, at ejeren af diskoteket, Søren Petersen Norn, ikke længere opfylder kravene for at få en spiritusbevilling, og det betyder, at han ikke kan drive diskoteket videre.

Diskotekets placering på Storetorv har gennem flere år været genstand for en heftig politisk debat: Venstre, Dansk Folkeparti og Slesvigsk Parti har slået til lyd for, at der skal være et natteliv for ungdommen midt i byens centrum, og de har derfor bakket op om diskotekets placering.

Socialdemokraterne, de konservative, SF og Enhedslisten har til gengæld været modstandere af placeringen, og de har dermed været enige med ejerne af flere naboejendomme, der har protesteret diskoteket på Storetorv 7.

Annonce

Søg hos politiet

Både kommunen og politiet skal spørges, når en virksomhed søger om alkoholbevilling,

Ansøgningen sendes til politiet. Politiet undersøger blandt andet virksomhedens økonomi og sender så ansøgningen videre til kommunen med en indstilling.

Derefter er det kommunens økonomiudvalg, der beslutter, om virksomheden kan få alkoholbevilling og under hvilke omstændigheder, det i givet fald kan ske.

Kilde: Aabenraa Kommunes hjemmeside

Lukket sag

Spørgsmålet om alkoholbevilling til Diskotek Seven blev besluttet som en lukket sag på økonomiudvalgets møde, og borgmester Thomas Andresen kan derfor ikke komme nærmere ind på årsagen til afslaget.

Det har ikke været muligt at træffe indehaveren af Seven, Søren Petersen Norn, efter at han har fået besked om, at han ikke kan få alkoholbevilling.

Reglerne om alkoholbevilling siger, at ansøgeren ikke må være under rekonstruktionsbehandling eller konkurs. Ansøgeren må heller ikke have en gæld til det offentlige på over 50.000 kroner. Desuden må ansøgeren ikke være straffet for forhold, der indebærer risiko for misbrug af erhvervet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Ribe Boldklub hædrede fire ildsjæle

Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce