Annonce
Varde

Diskussion i byrådet: Er der markant opbakning til cykelstien ved Blåbjerg?

Preben Friis-Hauge, til venstre, mener, at det kan diskuteres, om der er så stor borgeropbakning bag en cykelsti ved Blaabjerg. Niels Christiansen (K), med mikrofonen, mener, at det er sjældent, at der er så stor borgerinteresse om andet end skolelukninger. Arkivfoto: André Thorup.
Det er sjældent, at der er over 30 tilskuere til et byrådsmøde, men det er ikke nok til at bevise, at der er markant opbakning bag en cykelsti i Blåbjerg, mener nogle byrådspolitikere.

Blåbjerg/Nørre Nebel: Politikere i byrådet er ikke enige om, hvorvidt der er markant opbakning til en cykelsti i Blåbjerg-området.

En række foreninger har skrevet adskillige breve til byrådsmedlemmerne og har indrykket en helsides annonce i JydskeVestkysten. Desuden sad 30-35 mennesker fra området i salen og overværede byrådsmødet. Det er et udtryk for den markante opbakning ifølge Henrik Vej Kastrupsen (L) og Niels Christiansen (K).

Preben Friis-Hauge (V) hæftede sig til gengæld ved, at Niels Christiansen havde lavet Facebook-opslag, der ikke havde fået særligt mange likes, og der var også et par byrådsmedlemmer, der mente, at det var Niels Christiansen, der havde mobiliseret Blaabjerg-borgerne.

Steen Holm Iversen (løsgænger) mente, at når formænd for en række foreninger skrev under på et synspunkt, så var det ikke udtryk for "en grum edderkop, der har plantet æg i munden". Henrik Vej Kastrupsen afviste, at man kan måle borgeropbakning på antallet af likes.

Annonce

Vigtigt at komme ud i naturen

En af de lidt over 30 fremmødte var Harald Christensen, der bor i Nørre Nebel. Inden mødet fortalte han, at han bakkede op om kampen for en cykelsti, fordi han finder det vigtigt, at der kommer bedre forhold, når det gælder om at kunne komme ud i naturen. Her drejer det sig konkret om, at borgere i Nørre Nebel kan cykle sikkert til Blåbjerg.

Han ser et behov for cykelstien, fordi vejen ikke er særligt bred, og at der i sommertiden er meget trafik på grund af turister.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce