Annonce
Varde

Diskussion i byrådet: Er der markant opbakning til cykelstien ved Blåbjerg?

Preben Friis-Hauge, til venstre, mener, at det kan diskuteres, om der er så stor borgeropbakning bag en cykelsti ved Blaabjerg. Niels Christiansen (K), med mikrofonen, mener, at det er sjældent, at der er så stor borgerinteresse om andet end skolelukninger. Arkivfoto: André Thorup.
Det er sjældent, at der er over 30 tilskuere til et byrådsmøde, men det er ikke nok til at bevise, at der er markant opbakning bag en cykelsti i Blåbjerg, mener nogle byrådspolitikere.
Annonce

Blåbjerg/Nørre Nebel: Politikere i byrådet er ikke enige om, hvorvidt der er markant opbakning til en cykelsti i Blåbjerg-området.

En række foreninger har skrevet adskillige breve til byrådsmedlemmerne og har indrykket en helsides annonce i JydskeVestkysten. Desuden sad 30-35 mennesker fra området i salen og overværede byrådsmødet. Det er et udtryk for den markante opbakning ifølge Henrik Vej Kastrupsen (L) og Niels Christiansen (K).

Preben Friis-Hauge (V) hæftede sig til gengæld ved, at Niels Christiansen havde lavet Facebook-opslag, der ikke havde fået særligt mange likes, og der var også et par byrådsmedlemmer, der mente, at det var Niels Christiansen, der havde mobiliseret Blaabjerg-borgerne.

Steen Holm Iversen (løsgænger) mente, at når formænd for en række foreninger skrev under på et synspunkt, så var det ikke udtryk for "en grum edderkop, der har plantet æg i munden". Henrik Vej Kastrupsen afviste, at man kan måle borgeropbakning på antallet af likes.

Annonce

Vigtigt at komme ud i naturen

En af de lidt over 30 fremmødte var Harald Christensen, der bor i Nørre Nebel. Inden mødet fortalte han, at han bakkede op om kampen for en cykelsti, fordi han finder det vigtigt, at der kommer bedre forhold, når det gælder om at kunne komme ud i naturen. Her drejer det sig konkret om, at borgere i Nørre Nebel kan cykle sikkert til Blåbjerg.

Han ser et behov for cykelstien, fordi vejen ikke er særligt bred, og at der i sommertiden er meget trafik på grund af turister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Esbjerg

Bisiddere nægtes fortsat adgang til møder på jobcenter: - Uværdigt, at systemet tromler borgerne

Annonce