Annonce
Erhverv

Disney Magic vender tilbage til Fredericia: Skibet skal på 10 dages nordeuropæisk krydstogt

Tusindvis af mennesker myldrede ned til havnen i Fredericia for at tage afsked med Disneys krydstogtskib "Magic" i 2019. Skibets gæster blev sendt afsted med manér med afskedskoncert og kanonsalut. Skibet svarede høfligt ved at spille de første toner fra "Når du ser et stjerneskud" med signalhornet, da det lagde fra kaj. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Disney Cruise Line har netop offentliggjort sine krydstogt for 2021.
Annonce

Fredericia: Da Disney Magic for første gang i august 2019 lagde til kaj i Fredericia, vakte det stor interesse, og flere hundrede borgere lagde vejen forbi for at vinke farvel til skibet, som tilsyneladende tudede på gensyn til tonerne af "Når du ser et stjerneskud".

I hvert fald vender Disney-skibet nu tilbage til Fredericia - også i august. 26. august 2021 kommer skibet på besøg igen. Disney Cruise Line har netop annonceret sine krydstogt for 2021, og her er Fredericia igen på listen.

18. august 2021 stævner Disney Magic ud fra København på en 10 dages tur rundt i Nordeuropa. Første stop er i Tallin, Estland, hvorefter skibet gør et to dages stop i Sankt Petersborg, Rusland, inden turen fortsætter til Helsingfors, Finland, og Stockholm, Sverige. Herfra kommer Magic til Fredericia, inden turen slutter i Dover, England.

Vi er i Visit Fredericia og ADP super stolte over, de vil komme igen. Mange af Disneys gæster valgte også at blive i byen, så selvfølgelig skal vi give dem en lige så god oplevelse næste gang.

Line Tange, cruise manager ADP

Annonce

Rekordmange gæster på ture

Da Disney Magic lagde til kaj 16. august 2019, var det første gang et Disney-skib besøgte Fredericia. Disney Cruise Line har tilsyneladende været tilfredse, siden de vender tilbage.

- At de vender tilbage, kunne tyde på, de har været tilfredse med set-up'et. Det gælder både de ture, som 1400 gæster var på, og den paskontrol, som gæsterne skulle igennem, fortæller cruise manager hos ADP Line Tange.

Af skibets op mod 2700 passagerer valgte 1400 gæster at tage på tur i Fredericia, hvor de havde over 20 ture at vælge mellem. Det er rekordmange gæster for Visit Fredericia at skulle sende ud på ture. Det var både de traditionelle ture til eksempelvis Legoland, Ribe og Odense, men det var også nye ture som eksempelvis at møde lokale fredericianere på et privat besøg eller en tur bag kulisserne på Fredericia Teater.

- Vi er i Visit Fredericia og ADP super stolte over, de vil komme igen. Mange af Disneys gæster valgte også at blive i byen, så selvfølgelig skal vi give dem en lige så god oplevelse næste gang, fortæller Line Tange glædestrålende.

Annonce

Paskontrol igen

Da dagen var omme ved første besøg, skulle alle gæsterne igennem en paskontrol. Årsagen var, at de skulle sejle videre til England, som ikke er en del af Schengen. Her sluttede krydstogtet, og gæsterne skulle rejse til deres hjemlande herfra. Derfor skulle de igennem en paskontrol i Fredericia - ligesom i en lufthavn - for at blive tjekket ud af Schengen.

Det skal Disney Magics gæster også i 2021.

- I sommer havde vi sat et stort telt op, hvor paskontrollen foregik, og på forhånd havde vi besøgt Disney-skibet i København og talt med Disneys folk, ligesom vi havde aftalt med politiet, hvordan det skulle foregå. Det gik super godt. Der var omkring 50 gæster tilbage på skibet, som ikke stod af, og her gik politiet ombord med en scanner, som de tjekkede dem ud med, husker Line Tange og fortsætter:

- Der var kun et enkelt tidspunkt, hvor der var kø til paskontrollen, og det var, da fire busser kom tilbage fra Legoland på samme tid - kort tid før skibet skulle sejle.

I 2021 lægger Disney Magic til i Fredericia kl. 6.30-16.00.

Annonce

Plads til 2700 gæster

Disney Magic er det første krydstogtskib, som drives af Disney Cruise Line, der er et datterselskab til The Walt Disney Company. Der er plads til 2700 gæster og omkring 950 besætningsmedlemmer.

Skibet kommer til at tilbringe hele sommersæsonen i Europa i 2021 og skal desuden sejle rundt på krydstogtture i Middelhavet, de græske øer og de norske fjorde.

Disney Magic er det eneste skib, som anlægger nye havne i 2021. Det er Kefalonia i Grækenland, Visby i Sverige og Eidfjord i Norge.

Søsterskibene Disney Dream og Disney Fantasy sejler i Caribien og Bahamas, mens Disney Wonder tager til Alaska.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce