Annonce
Udland

Disneyland i Shanghai lukker af frygt for nyt virus

Tyrone Siu/Reuters
Forlystelsespark lukker midlertidigt af hensyn til de ansattes og gæsternes sikkerhed og sundhed.

Som følge af det dødelige coronavirus lukker Disneyland i den kinesiske storby Shanghai midlertidigt.

Det oplyser forlystelsesparken fredag.

Beslutningen er truffet "for at forebygge og bekæmpe sygdomsudbruddet og for at sikre de ansattes og gæsternes sundhed og sikkerhed".

Det skriver Shanghai Disney Resort på sin hjemmeside.

- Vi vil fortsætte med at overvåge situationen nøje og være i tæt kontakt med den lokale regering.

Det vides endnu ikke, hvornår parken åbner igen.

- Vi vil annoncere genåbningsdatoen, når den er bekræftet, skriver Shanghai Disney Resort.

Den Forbudte By i den kinesiske hovedstad, Beijing, er midlertidigt lukket for besøg. Stedet er en meget besøgt turistattraktion, der ifølge Lonely Planet har omkring 16 millioner besøgende om året.

Hidtil er 25 personer i Kina bekræftet døde efter at være blevet smittet med det nye coronavirus.

Samtidig er antallet af smittede personer i landet steget til 830.

Det oplyser de kinesiske sundhedsmyndigheder fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Langt størstedelen af smittetilfældene er fundet i millionbyen Wuhan, der ligger i hjertet af Kina. Udspringet af virusset er formentlig et marked i byen.

Virusset er dog ikke begrænset til Kina. Der er fundet smittede i blandt andet Thailand, Singapore, Japan, Vietnam og USA.

Så langt væk som Finland er sundhedsmyndigheder ved at undersøge to personer, som mistænkes for at være smittet med coronavirus.

Selv om udbruddet i første omgang mest påvirker livet i områder af Kina, frygter dele af aktiemarkedet, at det er nok til at få økonomiske konsekvenser.

Investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet noterer sig, at aktier relateret til rejseaktivitet torsdag fik et gok i nøden.

- Luftfartsaktier er generelt faldet de seneste dage, og der var torsdag større aktieudsalg i blandt andet SAS og Norwegian med kursfald på tre til fire procent, skriver han i en analyse.

- Tankskibsaktier, som over de seneste måneder har vist fremdrift, faldt markant tilbage.

- Det skyldes, at hvis der enten sker en virusspredning, eller hvis mulighederne for at rejse bliver indskrænket, vil det kunne have en effekt på olieforbruget og efterspørgslen. Det vil give skibene mindre at sejle med.

/ritzau/

Annonce
Meddelelse fra Shanghai Disney Resort
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce