Annonce
Læserbrev

Dispensationer. Socialdemokratiet ønsker at værne om vor naturarv

Læserbrev: Varde kommune bestyrer en værdifuld naturarv og må balancere mellem hensynet til naturen og private interesser. Det sker ved at håndhæve gældende regler og love, vores lokalplaner og byrådets krav! Lokalplanerne er omdrejningspunktet.

Vi har haft en medarbejder ansat for at tilse forskrifternes overholdelse. Hvad hjælper det, hvis de, der bryder reglerne, prompte får dispensation? En sag skiller igen vandene i plan- og teknikudvalget – og må i byrådet.

Sagen kort: En grundejer er i et meget følsomt naturområde ved Grærup påbegyndt byggeri af to sommerhuse, der ikke overholder reglerne. Grundejeren vil foretage en terrænændring, fordi en stor del af arealet på grund af den tiltagende nedbørsmængde de seneste år ligger under vand - og sommerhusene kan ikke opføres uden væsentlig terrænregulering. Der er allerede fældet beplantning og træer. Der ønskes anlagt jordvolde, begrundet med at det vil afhjælpe trafik fra campingpladsen til Grærup fiskesø henover sommerhusgrundene.

Terrænændring og ændring af vejadgang vil stride imod intentionerne for området, der har stor naturværdi. Ved den kommende afstemning er jeg og Socialdemokratiet på naturens side og støtter ikke Venstres dispensationsiver. Udfordringen med tiltagende nedbørsmængder skal løses med generelle ændringer af lokalplaner og ikke med enkeltdispensationer.

Jan Lings. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Annonce