Annonce
Kolding

Disse 11 mennesker skal sætte kursen for forvandlingen af havn til ny bydel

Nu går det helt konkrete arbejde med at beskrive en fremtidsplan for Kolding havns fremtid i gang. Det særlige udvalg, der skal gøre arbejdet og rådgive politikerne, er nedsat. Arkivfoto: Søren Gylling.
Kolding Kommune har sammensat den gruppe af mennesker, som får opgaven med at sætte rammerne for omlægningen af Kolding Erhvervshavn. Udvalget mødes for første gang i næste uge.
Annonce

Kolding: Så er der sat navne på 10 af de 11 personer, som fra nu af står i spidsen for det enorme arbejde med at omdanne Kolding Erhvervshavn til en ny bydel i løbet af de næste 25 år.

Udvalget har flere "fødte medlemmer" såsom borgmesteren, 1. og 2. viceborgmester, formanden og næstformanden for Kolding Havn og formanden for byrådets plan-, bolig- og miljøudvalg. Formanden for dette udvalg er Birgitte Kragh (V), som indtil videre bliver eneste kvinde i udvalget. Desuden er havnedirektøren og kommunaldirektøren med som observatører.

Men der er også en håndfuld mennesker, som er udpeget som repræsentanter for havnens virksomheder og byens erhvervsliv i øvrigt - og som ikke har fået plads i udvalget blot i kraft af, at de besidder bestemte poster.

For havnens virksomheder har Brancheforeningen for Danske Havnevirksomheder indlysende nok valgt direktør Jesper Hansson fra Svane Shipping og direktør Vagn Hundebøll fra DLG, som begge driver virksomhed på havnen.

Til at repræsentere Koldings øvrige erhvervsliv har Business Kolding i samråd med Kolding Kommune udpeget direktør Peter Hulweg Christiansen fra Georg Jensen Damask.

Og derudover har Kolding Kommune bedt Elsass-fondens administrerende direktør og tidligere direktør i bl.a. Falck-koncernen Peter Lindegaard om at sidde med ved bordet som en udenbys erhvervsperson. Endelig skal der findes en person fra en anden by, som er i gang med havneomdannelse.

Annonce

Fokuspunkt

Det særlige udvalg, som bliver rådgivende i forhold til økonomiudvalget og byrådet, får blandt andet til opgave at bidrage til udviklingen af selve den store fremtidsplan for Kolding Havn og at lægge strategien for, hvordan den rent faktisk skal føres ud i livet. Udvalget skal også sikre et godt samarbejde mellem alle parterne i projektet.

- I de næste tre år handler det især om at arbejde hen mod beslutningen om, hvilken organisations- eller selskabsform, der skal gennemføre byrådets vision, og udvalgets medlemmer skal ud at indsamle viden og erfaringer og se, hvordan man har gjort andre steder.

- Og så handler det i høj grad også om at balancere de forskellige interesser. Den her proces kommer til at tage meget lang tid, og det bliver et fokuspunkt, at virksomhederne på havnen skal kunne drive deres forretninger, mens processen pågår, siger by- og udviklingsdirektør Merete Dissing om udvalgets arbejde.

Annonce

Spillereglerne

Medlemmerne mødes for første gang den 10. december for at sige goddag til hinanden.

Næste møde er i februar, hvor by- og udviklingsforvaltningen forventer at være klar med et udkast til en samarbejdsaftale mellem Kolding Kommune og Kolding Havn.

- Vi ved ikke rigtig, hvad sådan en aftale skal indeholde endnu. Det skal vi til at finde ud af med hjælp fra en advokat, som har erfaring på området. Men aftalen skal beskrive spillereglerne og skabe grundlaget for at udvikle Kolding Havn med alle de hensyn, der skal tages undervejs, siger Merete Dissing.

Samarbejdsaftalen mellem erhvervshavnen og kommunen skal efter tidsplanen godkendes endeligt i Kolding Byråd i slutningen af marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Fredericia går endnu mere i rødt: Smittetrykket stiger stadig

Annonce