Annonce
Danmark

Børn i risikogruppen skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Hvis børn eller ansatte er i risikogruppen, når der kommer til coronavirus, skal de ikke tilbage efter påske.
Annonce

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde mandag aften på et pressemøde, at om alt går vel, kan børn så småt vende tilbage til daginstitutioner og de første trin i folkeskolen efter påske oven på coronalukningen.

Tirsdag har Sundhedsstyrelsen bekræftet, at retningslinjerne for hvordan skolerne og daginstitutionerne skal åbne, forventes at komme onsdag eftermiddag.

I retningslinjerne vil styrelsens anbefalinger til, hvordan skolerne og daginstitutionerne skal åbne efter påske, være beskrevet.

Men det er ikke alle børn og alle ansatte, der kan møde op. Ifølge SF's Jacob Mark har regeringen svaret ham, at hvis børn eller ansatte er særligt udsatte, når det kommer til coronavirus, så skal de ikke vende tilbage.

- Børn i risikogruppen skal ikke møde op. Ansatte i risikogruppen skal ikke møde op. Børn med nær familie i risikogruppen skal ikke møde op. Ansatte med nær familie i risikogruppen skal ikke møde op.

- Jeg har bedt om at få det som en retningslinje på skrift på ministeriets hjemmeside og sendt ud til alle kommuner. Ligesom det skal gøres helt klart, hvem der er i risikogruppen, skriver han på Facebook oven på et svar, han har modtaget mundtligt fra regeringen.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, efterlyser også konkrete, skriftlige retningslinjer fra regeringen. Det sker på det sociale medie Twitter:

- Hvor er sundhedsstyrelsens retningslinjer til daginstitutioner, som skal åbne? Både som folketingspolitiker, kommunalpolitiker og som farfar har jeg brug for klare retningslinjer for blive betrygget i, at det er forsvarligt at genåbne.

Adspurgt mandag, om hvorvidt det vil være frivilligt for ansatte at vende tilbage til, hvad der kan være en smitterisiko, sagde statsminister Mette Frederiksen:

- Der er allerede ganske mange, der går på arbejde og har gjort det igennem forløbet. Det er vi dybt afhængige af som samfund.

- Så kan der være særlige, udsatte grupper, hvor det vil være det rigtige at undtage dem fra arbejdsfunktionen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce