Annonce
Læserbrev

Ditte Vennits toner rent flag

Læserbrev: Ditte Vennits Nielsen (V) har fat i noget interessant i sit læserbrev om Telemuren.

Hun toner rent flag og giver udtrykke for nogle af sine politiske tanker og prioriteringer. For hende handler det om at slå to fluer med et smæk og lade Telemuren være indhegning på legepladser. For andre handler det om noget helt andet. For hvor vigtigt er noget egentlig, når det kommer til prioriteringer?

Konservative er glade for, at vi i Aabenraa kommune kan stå bredt sammen om et budgetforlig for det kommende år. Vi mener, man skal strække sig mod hinanden for at finde holdbare løsninger, så der gives et bredt mandat, til den måde vi forvalter kommunens økonomi.

Men vi vil også gerne medvirke til en større gennemsigtighed i de politiske beslutninger, så borgerne kan se, hvem der prioriterer hvad. Hvem mener f.eks., at Telemuren skal være en indhegning for vores legepladser, og hvem synes ikke om den idé? Sådan kunne man gerne for vores skyld se på de enkelte aftaler i budgetforliget, og vi toner endda gerne rent flag på det, vi ikke fik med.

Vi mener, borgerne vil have glæde af at få indblik i de enkelte partiers mål og prioriteringer. Det kunne måske endda føre til endnu større glæde over viljen til de brede forlig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce