Annonce
Læserbrev

Ditte Vennits toner rent flag

Læserbrev: Ditte Vennits Nielsen (V) har fat i noget interessant i sit læserbrev om Telemuren.

Hun toner rent flag og giver udtrykke for nogle af sine politiske tanker og prioriteringer. For hende handler det om at slå to fluer med et smæk og lade Telemuren være indhegning på legepladser. For andre handler det om noget helt andet. For hvor vigtigt er noget egentlig, når det kommer til prioriteringer?

Konservative er glade for, at vi i Aabenraa kommune kan stå bredt sammen om et budgetforlig for det kommende år. Vi mener, man skal strække sig mod hinanden for at finde holdbare løsninger, så der gives et bredt mandat, til den måde vi forvalter kommunens økonomi.

Men vi vil også gerne medvirke til en større gennemsigtighed i de politiske beslutninger, så borgerne kan se, hvem der prioriterer hvad. Hvem mener f.eks., at Telemuren skal være en indhegning for vores legepladser, og hvem synes ikke om den idé? Sådan kunne man gerne for vores skyld se på de enkelte aftaler i budgetforliget, og vi toner endda gerne rent flag på det, vi ikke fik med.

Vi mener, borgerne vil have glæde af at få indblik i de enkelte partiers mål og prioriteringer. Det kunne måske endda føre til endnu større glæde over viljen til de brede forlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Varde For abonnenter

Hun ville egentlig have ham tilbage: 31-årig mand dømt for dele intime billeder af sin ekskæreste

Annonce