Annonce
Sport

Divisionsforeningen afviser klubbers krav om indflydelse

Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Det bliver Divisionsforeningen, der afgør spørgsmål om nedrykning, hvis resten af sæsonen bliver aflyst.
Annonce

Klubberne i de bedste danske fodboldrækker skal ikke forvente at blive taget med på råd, hvis sæsonen må afblæses i utide som følge af coronavirus.

Divisionsforeningen fastslår i et brev til klubberne, at det er foreningens administration, der afgør, hvad der i givet fald skal ske med ligaen og dermed også med spørgsmålet om op- og nedrykning.

Det skriver Ekstra Bladet.

- En enstemmig bestyrelse er af den opfattelse, at det eneste rigtige og mulige er at delegere kompetencen til af træffe en sådan beslutning fra bestyrelsen til administrator.

- Det har bestyrelsen tidligere gjort generelt sammen med alle øvrige forhold omkring afviklingen af turneringerne, lyder det i brevet, der er underskrevet af advokat Martin André Dittmer.

Ti klubber sendte i sidste uge et fælles brev til Divisionsforeningen, hvor de krævede at blive inddraget, hvis ikke sæsonen kan genoptages.

Blandt dem var superligaklubberne Hobro og Esbjerg, der frygter en skrivebordsafgørelse, som vil sende dem ned i den næstbedste række.

Som stillingen er lige nu, indtager Hobro og Esbjerg sammen med Silkeborg de tre pladser, der udløser nedrykning fra Superligaen.

Såvel Superligaen som 1. og 2. division er suspenderet på ubestemt tid. Divisionsforeningen har flere gange slået fast, at man satser på at færdigspille sæsonen, så klubberne selv kan afgøre tingene på banen.

Men bliver der brug for skrivebordsafgørelser, er det altså Divisionsforeningen, der kommer til at træffe beslutningerne.

/ritzau/

Læs historien hos Ekstra Bladet
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Annonce