Annonce
Sønderborg

Dizzy i spring på Kær Vestermark

Hunden Dizzy er meget velopdragen og går til konkurrencer med sin ejer, Michael Balslev. Foto: Timo Battefeld
72-årige Michael Balslev er en travl mand med eget rengøringsfirma og en travl fritid som hundetræner. Michael og hunden Dizzy var nogle af de mange mennesker, der var på Kær Vestermark lørdag.

Kær: Kær Vestermark er blevet et populært udflugtsmål under coronakrisen. Sønderborg Kommune har de senere år lavet nye stier, shelters, badebro og udkigstårnet Støvlen. Det har trukket mange mennesker til halvøen, mens alt andet har været lukket ned.

Nogle af de faste gæster på Kær er medlemmer og hunde fra Sønderborg Politihundeforening. De mødes to gange i ugen for at træne med hundene. En gruppe fra foreningen trænede med hundene lørdag formiddag.

Michael Balslev fra Kruså var afsted med sin hund, den femårige Dizzy.

- Det er en god hobby, og det gælder om at holde sig i gang. Hundetræning er en sport, som alle andre sportsgrene, siger Michael Balslev.

Den 72-årige hundetræner har til daglig firmaet Kruså Rengøring. Derudover er han hundetræner i politihundeforeningerne i Sønderborg og Tønder samt i Danmarks Civile Hundeførerforening i Tinglev.

Annonce
Hun kunne have været bedre. Men for nogle år siden blev jeg syg med kræft og var gennem en lang række strålebehandlinger, kemobehandlinger og operationer. Derfor fik jeg ikke trænet med hende. Men nu er jeg erklæret rask.

Michael Balslev, hundeejer

Kræft satte træning på pause

Dizzy er også eftersøgningshund.

- Hun kan finde dyre høreapparater og tabte mobiltelefoner. Her under corona har vi ikke haft meget at lave. Vi har været ude en enkelt gang, hvor nogle havde tabt en mobiltelefon, mens de fældede træer, siger Michael Balslev.

Han går også til konkurrencer med den meget velopdragne Dizzy.

- Hun kunne have været bedre. Men for nogle år siden blev jeg syg med kræft og var gennem en lang række strålebehandlinger, kemobehandlinger og operationer. Derfor fik jeg ikke trænet med hende. Men nu er jeg erklæret rask, smiler Michael Balslev, mens Dizzy venter pænt ved siden af.

Bøf til Brody

Hundene Brody og Nimbus spurter rundt i det høje græs. Brody tilhører Leif Fløjgaard, og fredag var Brody ude på narrestreger.

- Min kone havde taget nogle angus-bøffer ud af køleskabet til en middag med venner. Hun tager så i Lagkagehuset og glemmer alt om bøfferne. Da hun kom hjem, havde Brody spist alle bøfferne, smiler Leif Fløjgaard.

Hustruen skynder sig tilbage til slagteren i Kvickly for at købe nogle nye bøffer.

- Men de har ikke mere af det kød. Hun fortæller historien om hunden, og slagterne synes, det er vildt sjovt. De finder en stor steg til hende, og giver den til hende uden beregning, fordi de synes, det er så sjovt. Stor respekt for det, siger Leif Fløjgaard, mens Brody hviler sig i græsset.

Brody havde en god fredag, da den spiste sin ejers bøffer, inden de nåede at komme på panden. Foto: Timo Battefeld
Dizzy er eftersøgningshund og kan finde tabte genstande. Foto: Timo Battefeld
Brody og ejer Leif Fløjgaard til hundetræning på Kær. Foto: Timo Battefeld
Der er gang i Brody og Nimbus. Foto: Timo Battefeld
Femårige Dizzy bliver trænet i principper både fra politihundeforeningen og den civile hundeførerforening. Foto: Timo Battefeld
Leif Fløjgaard med hunden Brody. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Vejen

Fortsat restriktioner på plejecentrene

Annonce